Hoe te voorkomen Algen op een Hull

Hoe te voorkomen Algen op een Hull


Het toepassen van bottom verf aan de romp van de boot elk jaar is de traditionele manier om te voorkomen opbouw van algen. Gedurende vele jaren, anti-fouling bottom verf bevatte tributyltin, een biocide dat mariene organismen doodt. Maar wetenschappers vastgesteld dat gifstoffen uit TBT tot het bouwen waren in het mariene milieu, en de onderkant verven met TBT worden niet meer gebruikt. Verven met koper hebben ze grotendeels vervangen. Andere methoden voor het voorkomen van algen onder ultrasone apparaten of preventieve barrières of "mouwen."

instructies

1 Trek uw boot uit het water. Voor een grotere boot, moet u een afspraak bij uw plaatselijke jachthaven te maken. Je kunt trekken een kleinere boot met de hand, met wat hulp van een paar vrienden, of een trekhaak en een vrachtwagen.

2 Clean bestaande algen af ​​met een hogedrukreiniger of borstels. Als je een hoge druk water slang te gebruiken, zich ervan bewust dat sommige staten vereisen dat afvalwater van druk reinigen worden vastgelegd, omdat het fragmenten van oude verf met de giftige TBT of koper kan bevatten. Gebruik van niet-giftige schoonmaakmiddelen zoals citroensap, azijn en bakpoeder, indien mogelijk, het vermijden van bleekmiddel, loog of ammonia.

3 Prep het gereinigde oppervlak van de boot voor het schilderen. Nogmaals, dit is afhankelijk van de vraag of je hebt een fiberglas, houten of metalen romp. Sommige oppervlakken moeten volledig worden ontdaan van oude verf. Andere rompen kunnen worden voorbereid voor nieuwe verf gewoon door schuren en af ​​te vegen naar beneden. Neem contact op met de fabrikant van uw boot voor de beste keuze voor uw boot.

4 Zet dekzeilen rond uw boot om eventuele verf druppels op te vangen. Masker van de grenzen van uw verf baan met schilderstape, het plaatsen van de band gelijkmatig langs de waterlijn. Plaats schilderstape dan iets anders dat u niet wilt om te schilderen, in het bijzonder metalen, zoals koper verf andere metalen oppervlakken kunnen aantasten.

5 Breng de verf met een rolborstel. Draag een veiligheidsbril en handschoenen. Ook volgen richtlijnen van de fabrikant met betrekking tot eventuele extra persoonlijke veiligheid apparaten die voor de verf die u hebt geselecteerd nodig kunnen zijn. Deze kunnen bestaan ​​uit een verf pak met een kap of zelfs een gasmasker. Verf een tweede of derde laag, volgens aanwijzingen van de fabrikant. Na het schilderen, laten drogen voor zo lang als de verffabrikant aanbeveelt.