Hoe te verwijderen Link vanuit een ATV Chain

Het verwijderen van links van een ATV keten kan een lastige taak zonder de juiste gereedschappen en kennis. Om deze taak uit te voeren met succes je nodig hebt om een ​​paar regels te volgen en je kan nodig zijn om een ​​extra instrument dat is niet in de meeste alledaagse gereedschapskisten kopen; de werkwijze is veel eenvoudiger met behulp van een universele kettingpons, die kan worden gevonden op de meeste motorfietsen dealers voor ongeveer $ 20,00.

instructies

Het doorbreken van de keten

1 Verwijder de hoofdverbinding met een platte schroevendraaier en tel de links op de oude ketting. Niet opstijgen meer links dan je nodig hebt om. Dit is een stap die niet gemakkelijk ongedaan kan worden gemaakt, dus zorg ervoor dat u precies weet hoeveel links u wilt verwijderen.

2 Line de ketting breker met de achterste pin van de link die u wilt verwijderen. Als je niet een keten breker hebben, je bestand moes of maal de kop van de pen totdat deze gelijk is met de link.

3 Draai de keten breker bout tot er spanning op de pin en met behulp van een verstelbare moersleutel, draai de keten breker bout totdat de pen wordt geduwd uit de bodem van de keten. Als u gebruik maakt van een slijpmachine, zodra de kop van de pen wordt vermalen, plaatst u de stempel op de kop van de pin en hamer de pin uit door de bodem van de keten. Zorg ervoor dat uw punch is een kleinere diameter dan de pin, zodat het gemakkelijk door de keten kan passeren. Zorg er ook voor dat er een open oppervlak van de onderstaande link of je zal worden beukende de link in de harde ondergrond hieronder.

4 Plaats de ketting op het ATV, het controleren van zowel fit lengte en het pad van de keten. Zorg ervoor dat de ketting op de tandwielen en rollen correct.

5 Gebruik de master-link naar de ketting vast aan zichzelf. Met een platte schroevendraaier verspreid de link clip uit elkaar iets te glijden over de hoofdverbinding pin terwijl het bedrijf in plaats met een tang. Dit kan een lastige klus zijn, maar wat geduld en concentratie zal een lange weg te gaan.

Hints

  • Het hebben van een keten breker maakt het proces veel gemakkelijker en is een sterk aanbevolen tool voor elke ATV eigenaar met een ketting op hun machine. Het is de moeite waard de investering zelfs voor de paar keer dat u zal gebruiken. Een bedrijf genaamd Motion Pro maakt een universele keten breker van hoge kwaliteit, voor ongeveer $ 20 tot $ 30, afhankelijk van waar je kijkt.
  • Wees zeer voorzichtig als je het doet op de harde manier met een slijpmachine en een hamer. Dit proces maakt het werk veel gevaarlijker, en je kunt de ketting beschadigen, als goed.