Hoe te verwijderen een bedrijf van Johnson Seahorse Pomp van het Water

Het verwijderen van de waterpomp op één van Seahorse motoren Johnson's duurt enkele gereedschappen. Tweederde van de werkwijze omvat het aftappen van de tandwielolie en het verwijderen van de onderste eenheid, en kan worden uitgevoerd terwijl de motor gemonteerd blijft op de boot met de boot die op een aanhangwagen. Zodra de olie wordt afgetapt en de lagere eenheid verwijderd uit de motor, kunt u de lagere eenheid verplaatsen naar uw werkbank en beginnen met het verwijderen van de waterpomp.

instructies

1 Plaats een geschikte opvangbak onder de lagere eenheid. Draai het oliepeil / ontluchtingsplug op de lagere eenheid met een schroevendraaier en verwijder de afvoer / vuldop van de bodem van de lagere eenheid. Laat het smeermiddel volledig leeglopen van de lagere eenheid.

2 Klik de deksel van de stuurboordzijde van de uitlaat behuizing om toegang te krijgen tot de verschuiving staaf. Verwijder de schakelstang schroef. Verwijder de twee bouten, zowel met schroefdraad tot in de uitlaat behuizing van onder de cavitatie plaat, dat de lagere eenheid vast te zetten aan de uitlaat behuizing, met behulp van een verstelbare moersleutel.

3 Trek recht naar beneden op de lagere eenheid te scheiden van de motor, terugtrekken van de aandrijfas uit de uitlaat huisvesting als je de lagere eenheid te scheiden.

4 Verwijder de moeren waarmee de waterpomphuis de lagere eenheid, til de behuizing vanaf de bovenkant van de onderste eenheid. Werk de waaier omhoog en van de aandrijfas. Verwijder de waaierspie.

5 Verwijder de waaier plaat. Dompel een schone doek in gedenatureerde alcohol en reinig alle sporen van afdichting van de bovenkant van de tandwielkast behuizing en de bodem van de waaierplaat.

Hints

  • Koppel de negatieve kabel van de accu voordat u onderhoudswerkzaamheden aan uw buitenboordmotor, om elektrische schokken of per ongeluk starten te voorkomen. Verwijder de moer uit de negatieve post met een 5/16-inch box-end moersleutel. Til de kabel van de accu, verplaatsen buiten de accubak en sluit het deksel van de accubak.
  • Als u werken aan uw buitenboordmotor wanneer uw boot is op een aanhangwagen, of met je motor op een opslagmedium stand, verwijder de schroef moer met een sleutel en schuif de stuwkracht hub, propeller en ringen van de schroefas. Het uitblijven van een propeller te verwijderen alvorens een buitenboordmotor uit het water tijdens onderhoud of langdurige opslag is een uitnodiging om een ​​propeller-strike verwondingen, die kunnen verminken of te doden.