Hoe te vervangen Spelt voor White Flour

Hoe te vervangen Spelt voor White Flour

Spelt een kern die afstamt van tarwe, en het heeft een milde, nootachtige smaak die vergelijkbaar is met tarwe. Hoewel spelt gluten bevat, het heeft minder dan volkoren of wit meel. Daardoor vervangen speltbloem van witte bloem kan gebakken goederen beter verteerbaar voor mensen met een gevoeligheid voor gluten te maken.

substitueren

Spelt meel vervangers voor witte bloem in gelijke proporties. Bijvoorbeeld, als de recept voor 2 kopjes witte bloem, voeg 2 kopjes speltbloem plaats. Voor een gebakken goed dat vergelijkbaar is met een gemaakt met witte bloem smaakt, voeg de helft wit speltbloem en half volkoren speltbloem. Volkoren speltbloem wordt meestal aangeduid met "speltbloem ', terwijl witte speltbloem wordt aangeduid met" witte speltbloem. " White speltbloem draagt ​​bij aan een meer verfijnd, minder nootachtige, smaak.

menging

Voeg de overige bestanddelen in de opgegeven volgorde en hoeveelheden van het recept. Spelt meel heeft geen invloed op de verhoudingen van de andere ingrediënten. Sommige bakkers aanpassingen voor meer nootachtig aroma van de spelt meel in brood en muffins door het toevoegen van kruiden aan het deeg, zoals basilicum en rozemarijn. Voeg de kruiden naar smaak toe en meng ze in goed om ze gelijkmatig te verdelen. Af te zien van het toevoegen van meer suiker in gebak gemaakt met speltbloem. De extra suiker kan invloed hebben op hoe het deeg stijgt.

kneding

Het deeg kan dichter en stijver dan het deeg gemaakt met witte bloem te zijn, maar dit is normaal. Voeg extra water, 1 eetlepel tegelijk, als het deeg wordt poedervormige of te stijf te werken. Werk het water in terwijl je het deeg kneden. Kneed het deeg tot de ingrediënten goed vermengd en een elastische bal vormen. Mis het deeg kneden niet zolang je zou deeg gemaakt met witte bloem. De gluten in speltbloem kwetsbaarder en over-kneden de textuur van het eindproduct beïnvloeden.

Rijzen en bakken

Deeg gemaakt met speltbloem moet dezelfde hoeveelheid van de stijgende tijd deeg gemaakt met witte bloem. Laat het deeg rijzen zoals voorgeschreven door het recept. Bak het brood, muffins, of andere gebakken goed voor de hoeveelheid tijd die door het recept. De speltbloem zal de gebakken goede dichter en minder elastisch te maken, maar undercooking het deeg niet zal leiden tot een lichtere of meer elastische gebakken goed. In plaats daarvan zal de binnenkant enigszins ruw en deegachtig zijn.