Hoe te Verlichting toevoegen voor SAD

Hoe te Verlichting toevoegen voor SAD


Volgens de Mayo Clinic, Seasonal Affective Disorder (SAD) is een aandoening die de lijders aanvallen op hetzelfde tijdstip elk jaar, meestal tijdens de late herfst en vroege winter. Sommige patiënten SAD symptomen aan het begin van de zomer, maar die lichttherapie nodig koud klimaat patiënten. Winter-onset SAD wordt gekenmerkt door depressieve gevoelens, verlies van energie, angst, gewichtstoename, sociale terugtrekking, slapen voor lange uren en moeite met concentreren. Volgens de Columbia University, zijn er meer dan 15 onderzoekscentra positieve behandeling van found-winter veroorzaakte SAD met het gebruik van lichttherapie.

instructies

Toenemende Light Exposure

1 Plan enige tijd gedurende de dag om jezelf bloot te stellen aan zonlicht. Opties zijn onder andere gaan voor een dagelijkse wandeling maken, toetreding tot een outdoor sporten team, of sporten in de open lucht. Volgens de MedicineNet.com de dagelijkse opname van licht in de agenda van een persoon die lijdt aan seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) is essentieel voor de effectieve behandeling van de aandoening. Verdere blootstelling aan zonlicht geeft het extra voordeel van vitamine D. MedicineNet.com bevestigt dat onvoldoende vitamine D-spiegel klinisch is geassocieerd met SAD. Gebruik vitrage in de slaapkamer te laten in de ochtend licht.

2 Koop foto-therapie lichtbakken naar de kamers van uw huis te vullen met licht. U kunt ook de aankoop van een bureau foto-therapie lichtbak voor gebruik in kantooromgevingen. Volgens medicinenet.com, licht helder genoeg om seizoensgebonden affectieve stoornis te genezen moet minstens 25 keer helderder dan een gemiddeld gebruik binnenshuis gloeilamp. Foto-therapie lichtbakken doen dit wattage doel, omdat, volgens de Mayo Clinic, ze genereren licht dat de natuurlijke buitenlicht imiteert. Lichtbakken kunnen worden gekocht zonder recept van een arts. Lichtbakken verschillen per lichtintensiteit en het type van het uitgestraalde licht.

3 Wakker worden met een dageraad simulatie. Volgens de Columbia University experts, sommige seizoensgebonden affectieve stoornis lijden beter reageren op blootstelling aan licht in de ochtend in plaats van 's nachts. Deze patiënten moeten overwegen de aanschaf van een dawn simulator. Deze apparaten zijn vooral handig in de kelder woningen die leegte van de natuurlijke blootstelling aan licht zijn. Tijdens de winter, wanneer veel vroege ochtend werknemers te ontstaan ​​voor de zon doet, kan een dawn simulator natuurlijke zonsopgang na te bootsen.

4 Installeer volledige spectrum gloeilampen of TL-lampen in lampen rond het huis voor continu gebruik 's nachts. Deze kunnen worden gebruikt in plaats van fototherapie lichtbakken. Volgens de Columbia University, de gemiddelde foto-therapie lichtbak bestaat uit een set van fluorescerende lampen. Een 10.000 lux (luminantie meting) gewaarborgd worden van specifieke lichtbakken. Een Columbia University studie van 100 seizoensgebonden affectieve stoornis patiënten vertoonden verbetering met behulp van een 10.000 lux voor 30 minuten per dag.

Hints

  • Volgens Lichttherapie producten, worden niet compact lampen noch volledige spectrum neodymium gloeilampen gemaakt voor de behandeling van seizoensgebonden affectieve stoornis.