Hoe te verlichten Tennis Elbow

Hoe te verlichten Tennis Elbow

Tennis elleboog, of laterale epicondylitis, verwijst naar pijn en ontsteking van de pezen die je onderarm spieren aan te sluiten op de buitenkant van je elleboog. Het treedt op wanneer je je onderarm spieren teveel tijdens activiteiten zoals het spelen van racketsporten of gewichtheffen. Als je een slager, timmerman, loodgieter of schilder, je bent ook meer kans om tenniselleboog te ontwikkelen. Tussen de 80 en 95 procent van de tenniselleboog gevallen kan effectief worden behandeld zonder operatie.

Stap 1

Neem een ​​pauze van de activiteit die de oorzaak is van uw tenniselleboog voor enkele weken, afhankelijk van de American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Stap 2

Neem een ​​niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine en ibuprofen zwelling en pijn te verminderen.

Stap 3

Toepassen ijs gedurende 15 tot 20 minuten 3-4 maal daags zo snel mogelijk na het letsel optreedt.

stap 4

Wikkel je elleboog met een tensor verband of zet een compressie brace op --- een van die kunnen helpen om de zwelling te verminderen.

stap 5

Oefen zachte onderarm stukken zodra de pijn en zwelling afneemt. Om uw aangedane onderarm te strekken, strek je arm uit voor je en trek op je hand met je andere hand totdat je voelt een lichte stretch. Houd gedurende vijf tot 10 seconden en daarna ontspannen. Herhaal zesmaal.

stap 6

Versterk uw arm. Na ongeveer 2-3 weken of eenmaal de pijn weg beginnen te doen krachtoefeningen. Ga zitten terwijl een lichte halter of middelgrote blik soep in de hand van uw aangedane arm. Plaats uw onderarm op je knie, zodat uw pols is net boven je knie. Laat je hand te dalen naar de grond. Langzaam steek je hand en houd deze twee seconden en dan langzaam lager uw hand. Herhaal 10 keer, drie tot vijf keer per dag.

waarschuwingen

  • Niet strek je onderarm voorbij een bereik dat is comfortabel. Als u meer pijn ervaart tijdens spierversterkende oefeningen, probeer ze doen zonder extra gewicht op het eerste.
  • Als uw symptomen niet verbeteren na zes tot 12 maanden met een at-home behandeling, raadpleeg dan uw arts. Mogelijk moet u een operatie moet ondergaan om beschadigde spierweefsel te repareren of om het weer vast aan het bot.

Tips

  • Houd uw aangedane arm boven je hart verheven zo vaak mogelijk.
  • Als u niet in staat om de activiteit die is verzwarende je elleboog --- bijvoorbeeld volledig te vermijden zijn, als je niet kunt stoppen met werken --- uw arts kan aanbevelen een brace of onderarm band om stress op de geblesseerde gebied te verminderen.
  • Om te voorkomen dat een tenniselleboog opnieuw optreedt, op te warmen je armen voor het begin van de activiteit en het gebruik van de juiste technieken. Het dragen van een beschermende brace kan ook helpen.