Hoe te veranderen van een helikopter Parent

Hoe te veranderen van een helikopter Parent

Als je tot het besef dat je een helikopter ouder bent gekomen, ben je voor op de 'in-ontkenning "menigte. Hoewel je waarschijnlijk gewoon proberen om uw kind van worstelen, kwetsen, of het ervaren van vervelende situaties te voorkomen, zou je moeten doen meer kwaad dan goed. Het is nooit te laat om te veranderen van een "zwevende" helicopter ouder in een gezaghebbende ouder die het mogelijk maakt een kind om meer vrijheid om zijn eigen beslissingen, fouten en keuzes te maken te hebben.

Stap 1

Neem diep adem en blijft nog steeds wanneer u begint om uw kind strijd te zien. Strijd die drang om te springen op de kans om hem te redden. Op het eerste, kan het moeilijk om hem te zien worstelen, maar het is waarschijnlijk makkelijker te krijgen. Niet redenen verzinnen waarom je moet om taken te doen voor hem, net als zijn huiswerk of schoolprojecten. Houd er rekening mee dat als uw kind een project of zijn huiswerk zonder uw hulp doet, is het misschien niet perfect zijn, maar hij zal meer te leren van het doen van het zelf dan hij zou doen als je deed het voor hem.

Stap 2

Stel jezelf de vraag "Is hij echt mijn hulp nodig? 'Voordat u klap in om te helpen. Claire McCarthy, MD, schrijven voor Dream Online, een tijdschrift dat wordt uitgegeven door de Children's Hospital Boston, wijst erop dat de ouders moeten kinderen met rust te laten, zodat ze kunnen leren onafhankelijkheid en de nodige sociale vaardigheden - zoals het maken van goede keuzes, het verzorgen van zichzelf, en het vinden van oplossingen voor obstakels. Bijvoorbeeld, als je automatisch halen de kleren die je kind bladeren op de vloer in zijn kamer elke dag, hij is niet te leren hoe je goede gewoonten te ontwikkelen. In plaats daarvan, uit te leggen aan hem dat als hij wil schone kleren, moet hij de vuile in de wasmand te zetten en niet alleen laten vallen ze op de grond. Herinner jezelf eraan dat je eigenlijk de ontwikkeling van je kind zou kunnen afschrikken als je alles voor hem doen. In plaats daarvan, de praktijk het verhuren van uw kind naar je toe komen voor hulp, in plaats van alleen de veronderstelling dat hij het nodig heeft. Als je springt in om te helpen, zelfs als uw kind haar niet vragen, zou hij beginnen te voelen dat je denkt dat hij hulpeloos.

Stap 3

Laat uw kind ervaart natuurlijke gevolgen, adviseert de AskDrSears website. In plaats van te grijpen, in een poging om zijn problemen op te lossen, of het maken van excuses voor hem, een stapje terug en laat hem zijn lesje te leren. Als hij praat terug naar zijn baseball coach, laat hem zitten op de bank in plaats van te praten met de coach voor zijn rekening. Toen hij zijn lunch vergeet, niet onmiddellijk uit te voeren naar de school om het te leveren. Hij kan honger gaan voor een middag om hem te helpen herinneren de volgende keer. Wanneer uw kind betekenen woorden naar een vriend zegt, laat hem gaan met de streek vriend en uit te werken dingen op zijn eigen in plaats van springen in scheidsrechter.

stap 4

Stimuleer je kind om zijn eigen oplossingen te vinden voor problemen. In plaats van direct het geven van hem het antwoord op een huiswerk of levensbedreigende situatie probleem, laat hem proberen om het uit te werken op zijn eigen. Zelfs als hij worstelt en dat nalaat, zal hij leren wat niet werkt - en kan opnieuw proberen om te zien welke oplossingen zou kunnen werken. Als je gewoon bieden alle antwoorden, zal hij missen op het ontwikkelen van zijn eigen probleemoplossende vaardigheden. Luister en ondersteuning bieden, maar het probleem niet oplossen. U kunt hem helpen het probleem op door te praten met tot nadenken stemmende vragen, maar onthoudt zich van het geven van advies over welke maatregelen hij moet nemen.

stap 5

Bieden keuzes en laat je kind om een ​​aantal van zijn eigen beslissingen te nemen. Dit zal hem helpen zijn ervan overtuigd dat je zijn beslissingen te vertrouwen. Het zal ook een stimulans zijn gevoel van eigenwaarde. Het kan zo simpel zijn als "Heb je pindakaas en jam of gegrilde kaas willen? ' of "Wil je het ruimteschip pyjama of de super held die dragen?"