Hoe te strek je heupzenuw

Ischias is een symptoom, vaak een geknepen zenuw, in plaats van een toestand volgens de Cleveland Clinic. Soms kan het voelen als een slechte kramp, of het kan een ondraaglijke pijn neerschieten van het been die elke positie maakt zijn - staan ​​of zitten - bijna onmogelijk. Mensen ervaren deze pijn omdat de Ischiaszenuw terug, door middel van de billen en omlaag door de benen loopt van de onderste. Terwijl diverse behandelingen bestaan ​​te helpen verlichten van de pijn ischias oorzaken, kan de arts eerst proberen fysiotherapie oefeningen. Opgemerkt moet worden dat iedereen die probeert deze oefeningen moeten eerst hun arts te raadplegen.

Stap 1

Voer de piriformis stretch. Voor deze oefening, ofwel liggen op je rug met beide knieën gebogen en strek je onaangetast been voor jou. Het oversteken van de aangedane been over de knie van de andere, neem greep van de niet-aangedane been en trek hem in de richting van de borst, te houden totdat de rek wordt gevoeld in de heupen. Houd een telling van vijf tot 20 seconden, afhankelijk van de patiënt tolerantieniveau en comfort. Vrijgeven. Herhaal dit aan beide zijden vijf keer, maar omdat ischias meestal maar één been beïnvloedt, herhalen aan de ene kant is meestal voldoende, volgens QuickCare.org.

Stap 2

Verlichten de druk op de heupzenuw met rug extensies. Ga op je buik op de grond, je ondersteunen op je ellebogen. Zo kunt u uw rug te verlengen. Om goed uit te voeren, uit te breiden verder, die wordt gedaan door langzaam rechttrekken je ellebogen. Blijf dit doen totdat er een lichte stretch wordt gevoeld, en houd de rek gedurende vijf seconden. Verlaag langzaam naar beneden, en herhaal deze oefening vijf keer.

Stap 3

Probeer hamstring strekt zich uit om de druk op de zenuw in de dij. Start op de vloer in een liggende positie met beide knieën gebogen. Leg de handen achter de knie met het probleem, het strekken het langzaam tot een stretch wordt gevoeld. QuickCare.org stelt proberen om de knie tot een hoek van 90 graden buigen, maar voor sommigen kan dit niet mogelijk zijn. In plaats daarvan werken elke dag tot dit doel wordt voldaan.

stap 4

Fungeren als een kat. Net als de back-extensie, de kat stretch verlicht de druk op de nervus zenuw in de onderrug. Begin op handen en knieën. Boog je rug, en doorgaan tot je een rek voelt. Blijven houden gedurende vijf seconden ingedrukt, en herhaal vijf keer.

stap 5

Strek op het bed. De heupflexor stuk wordt uitgevoerd op de rand van het bed, als je je knieën naar je borst te houden. Houden van een gebogen knie, langzaam lager het andere been, met het rek gevoeld in de top van de heupen en dijen. Back.com stelt het houden van deze voor een periode van 20 seconden voordat ze zich ontspannen en het herhalen van vijf keer aan elke kant.