Hoe te Skin Burns Heal

De huid is het grootste orgaan in het lichaam door oppervlaktegebied en elke duim is kwetsbaar voor schade. De American Burn Association classificeert brandwonden in drie niveaus van ernst op basis van risico patiënt. Grote brandwonden omvatten elk die door kinderen of ouderen, gecompliceerd door ander trauma, elektrische brandwonden en verwondingen die ten minste 20 procent van de oppervlakte van het lichaam bedekken. Matige brandwonden invloed iets minder oppervlaktegebied en kleine brandwonden minder dan 15% van de oppervlakte.

instructies

1 Evalueer de mate van letsel. Voor grote brandwonden, ga direct naar het ziekenhuis. Gebruik geen kleding die kunnen worden geplakt om de gewonde gebied niet te verwijderen, toe te passen elke zalf, of lopen water over de branden.

2 Weken kleine brandwonden in koud water gedurende maximaal 15 minuten.

3 Breng een koelmiddel, zoals aloë vera of een over-the-counter branden antibiotica crème, in overeenstemming met de instructies van het product.

4 Bedek de brandwond met een anti-aanbak dressing of gaas.

5 Wijzig de dressing dagelijks, na het wassen van uw handen grondig.

6 Controleer de burn dagelijks op tekenen van infectie, die kunnen bestaan ​​uit roodheid, gele of groene afscheiding, zwelling of een toename van de pijn. Als de brandwond geneest niet of zie je rode strepen weg van het uitstralen, een arts raadplegen.

Hints

  • In geval van een chemische verbranding, verwijder alle kleding die besmet kunnen zijn met de chemische, was het gebied met grote hoeveelheden stromend water, en bel 911 of uw plaatselijke antigifcentrum.
  • Huid jeukt als het geneest en regenereert. Om besmetting te voorkomen, geen krassen helende huid.