Hoe te repareren Steiner Verrekijker

Steiner Verrekijker maakt optiek voor vogels en wilde dieren te bekijken en gebruik in het veld. Zeer gekalibreerde optische lenzen brengen verre uitzichten in nauwe voor observatie. Inerte gassen te vullen kamers van de verrekijker om ze te houden mist-vrij. Veel modellen gebruiken instelbare kamers en aandacht wijzerplaten. Steiner vraagt ​​dat alle verrekijker met lens kwesties worden teruggestuurd naar het bedrijf waar professionele technici opnieuw te kalibreren of maal het glas. Kleine reparaties zijn aanvaardbaar thuis te doen.

instructies

1 Controleer alle schroeven op de optiek. Veel Steiner modellen hebben een dial schroef tussen de twee optische vaten. Als er losse, de vaten flop en niet in het bezit toen aangepast. Verwijder de schroef en verwijder alle vet of geaccumuleerd vuil van de schroef. Plaats de schroef terug en draai met behulp van een platte schroevendraaier.

2 Controleer alle Steiner oculairs of rubber doppen op scheuren. Houtrot veroorzaakt scheuren langs rubber. Als houtrot aanwezig is, gebruik maken van een aantal duidelijke lijm om de scheuren op de droge rot te dichten. Zorg ervoor dat de lijm niet op de lenzen.

3 Controleer de dioptrie-instelling ring langs het oculair op de optiek. Deze ring wendt zich tot de standpunten van de twee vaten 'in stereo (uitgelijnd visie) te brengen. Controleer of het rust gelijk met de basis van de optische buis. Als dit niet gebeurt, druk hem naar beneden om het vat kamer.

4 Giet lensreiniger op een zeem en veeg elke lens van de Steiners. Een droge plek op het doek om de lenzen te drogen na het schoonmaken. Na het reinigen van de lenzen, blaas eventueel stof met perslucht (de blikken verkocht in computerwinkels te reinigen keyboards prachtig werk).