Hoe te pylori bacteriën te doden

De oorzaak van de meeste zweren is een bacterie Helicobacter pylori (H. pylori). Deze kiem kan zelfs leiden tot maagkanker. Het gebruik van slechts een geneesmiddel voor de behandeling H. pylori wordt afgeraden. In plaats daarvan wordt een drievoudige therapie gebruikt, met twee antibiotica om de bacteriën te doden, en een derde geneesmiddel dat ofwel reduceert zuurproductie of beschermt de maagwand. Dit laatste deel is nodig voor de zweer zichzelf te genezen, een plaats die de H. pylori gemaakt in eigen haven door corkscrewing diep in het vlees tot zuur van de maag ontsnappen.

instructies

1 Zoek een arts die de verbinding tussen H. pylori en maagzweren begrijpt. Niet alle zweren worden veroorzaakt door H. pylori, maar de meeste van hen zijn. Dit feit is niet per se bekend, dus niet uw arts veronderstellen zal antibiotica te overwegen.

2 Neem twee soorten antibiotica, niet slechts een. Dit vermindert de kans op geneesmiddel-resistente stam van overleven en een terugkeer van maagzweren.

3 Ga verder met de triple therapie voor twee weken; echter enkele voorlopige studies suggereren dat een 1 week drievoudige therapie is zo effectief, met minder bijwerkingen.

Hints

  • Een andere mogelijkheid is twee weken quadruple therapie. In dat geval is er geen keuze tussen vermindering van zuur en bescherming van de voering; beide worden nagestreefd. Het gaat ook door de naam "bismut triple therapie."