Hoe te profiteren van Calendula

Hoe te profiteren van Calendula


Een van de meest mooie en kleurrijke bloemen die je kunt groeien in uw tuin is ook een krachtige natuurlijke geneeskunde. Calendula, ook wel bekend als goudsbloem, heeft vele voordelen voor de gezondheid en is een nuttig thee, olie, tinctuur of zalf voor een aantal interne en externe omstandigheden.

instructies

1 Verkrijg de helende voordelen van calendula door een verzachtende olie die nuttig zijn voor verschillende omstandigheden. Vul een glazen pot met een goed sluitend deksel met gedroogde bloemen en dek af met extra vergine olijfolie. Plaats het deksel op de pot en op een koele donkere plaats, elke dag schudden gedurende 2 weken. Zeef de bladeren uit de olie en voeg een vitamine E capsule als conserveermiddel.

2 Maak een helende crème met behulp van uw zelfgemaakte calendula olie. Combineer 3 eetl. van calendula olie, 1 eetl. van zoete amandelolie, 1,5 el. van shea boter en 1 el. cacaoboter in een kleine pot en warmte te sudderen op een laag. Van het vuur zodra de ingrediënten worden gesmolten en goed gemengd en giet in glazen potten. Laat onbedekt tot de crème is cool.

3 Koop een calendula tinctuur en neem het met thee of water tot 3 keer per dag. Volg altijd de informatie van de fabrikant voor dosering informatie; De meest voorkomende dosis is 10 druppels per kopje water.

4 Profiteer van calendula het genot van een warm en heerlijk kopje thee. Om de thee te maken, giet er kokend water over 1 of 2 theel. van gedroogde bloemen, te dekken en laat het steile gedurende 15 minuten. citroen en / of honing toe te voegen indien gewenst en drinken tot drie keer per dag.

5 Gebruik oliën, crèmes, of maak kompressen van calendula thee te helpen helen wonden, verminderen ontstekingen, te kalmeren brandwonden en zonnebrand, helpen duidelijke conjunctivitis, genezen en de symptomen van eczeem en psoriasis te verminderen, te behandelen roos en stoppen met jeuk veroorzaakt door waterpokken, bug beten en nog veel meer.

6 Neem calendula tinctuur of thee intern te helpen kalmeren gastritis, genezen en de symptomen van maagzweren te verminderen, te behandelen colitis ulcerosa, genezen en het gemak van een zere keel, breek een koorts en zelfs verlichting van menstruatiepijn.

Hints

  • Bewaar uw oliën, crèmes en tincturen op een koele donkere plaats en binnen 6 maanden.