Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

Lactose-intolerantie treft 30-50.000.000 mensen in de Verenigde Staten, volgens 2013 gegevens door de website Ohio State University Medical Center Wexner gerapporteerd. Het wordt veroorzaakt door het ontbreken van een specifiek enzym - lactase genoemd - die normaal in de dunne darm. Zonder het enzym, is het onmogelijk om lactose, een suiker die in melk goed te verteren. Degenen met een lactose-intolerantie kan ongemak ervaren, met inbegrip van buikkrampen, een opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid en diarree. Het vermijden van voedsel dat lactose bevat, is de beste manier om het ongemak te stoppen, maar ook andere opties zijn ook beschikbaar. Als je lactose-intolerant, of vermoedt u misschien wel, overleg dan met uw arts over de beste keuzes voor je.

Vermijd voedingsmiddelen met Lactose

Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

De meeste producten gemaakt van melk van de koe - zuivelproducten - lactose bevatten, zodat het vermijden van hen kan helpen gewoonlijk ongemak te voorkomen. Echter, overleg dan met uw arts voordat u helemaal zuivel gratis gaan, omdat hij nodig heeft aan te bevelen een supplement of specifieke voedsel keuzes, zodat je genoeg calcium en andere waardevolle voedingsstoffen in zuivel te krijgen. U kunt ook een trial-and-error proces proberen te bepalen welke producten leiden tot problemen voor u, zoals u wellicht in staat zijn om sommige zuivelproducten beter verdragen dan anderen. Yoghurt en sommige kazen, bijvoorbeeld, bevatten zeer weinig lactose, zodat het eten van hen zou geen problemen voor u. Het lezen van etiketten van voedingsmiddelen is belangrijk, omdat veel voedingsmiddelen die je niet zou vermoeden bevatten lactose, alleen of in een melkproduct, eigenlijk doen. Zo kan bijvoorbeeld verwerkt vlees, chips, verwerkt ontbijtgranen en zelfs sommige medicijnen lactose bevatten.

Lactose-Free Alternatieven

Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

Als je zuivelproducten moet hebben in je leven, een mogelijke oplossing is lactosevrij en lactose-verminderde melk en melkproducten. Lactosevrije melk, bijvoorbeeld, is in wezen hetzelfde als gewone melk, behalve dat heeft het lactase-enzym toegevoegd. Echter, dit geeft het een wat zoetere smaak dan gewone melk. Andere producten die soja, rijst of amandelmelk plaats koemelk bevat zou ook haalbaar alternatief, omdat zij niet van nature lactose. Praat met uw arts over de beste alternatieven voor u.

behulpzaam Supplementen

Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

Supplementen zijn beschikbaar die het enzym lactase bevatten. U kunt deze duren voordat een maaltijd te helpen verteren elke lactose die in het zuivelproduct en ongemak te voorkomen. Ze komen meestal in pil, tablet of vloeibare vorm. Supplementen die simethicon bevatten, kunnen bijdragen tot het verminderen van de grootte van de gasbellen en de snelheid van hun exit uit je darmen, die kan helpen voorkomen dat het ongemak veroorzaakt door gas en een opgeblazen gevoel. Rekening probiotica - verschillende stammen van "vriendelijke" bacteriƫn die het spijsverteringskanaal kunnen profiteren - kunnen eveneens nuttig zijn, maar niet alle stammen van probiotica verlichten de hinder door lactose-intolerantie. Praat met een gekwalificeerde zorgverlener over welke probiotica zou het beste werken voor u.

Andere Overwegingen

Hoe te Ongemak aan lactose-intolerantie Stop

Preventieve maatregelen kan meestal voorkomen dat hinder door lactose-intolerantie, maar als het ongemak van diarree is een probleem, waarbij een over-the-counter diarree die ofwel loperamide bevat, kan bismuth sub- salicylaat of attapulgiet helpen. Diarree aan lactose-intolerantie is anders dan de diarree je krijgt als je ziek bent of een infectie. In het geval van ziekte, diarree is uw lichaam weg van het wegwerken van giftige stoffen, dus het wordt vaak aanbevolen om het te laten op zijn beloop. De diarree veroorzaakt door lactose-intolerantie is door onjuiste spijsvertering. Daarom moet u tegen diarree te nemen met de nodige voorzichtigheid en praten met een gekwalificeerde apotheker voordat u een. Als u nog steeds ongemak - of een andere typische symptomen van lactose-intolerantie, zelfs na het nemen van preventieve maatregelen of over-the-counter medicatie, overleg dan met uw arts om uit te sluiten een andere onderliggende spijsverteringsproblemen.