Hoe te onderhouden een Weight Room

Hoe te onderhouden een Weight Room


Of het nu het gewicht kamer is in een residentie, commerciële ruimte of health club, het moet worden gehandhaafd veilig en functioneel te zijn. Dit gebeurt vanaf het moment dat het gewicht kamer is gevestigd. Zet apparatuur samen correct met voldoende ruimte tussen de machines. Denk na over opslag apparatuur en wat onderhoudsprocedures vast te stellen. Bestel extra pinnen voor het gewicht machines en batterijen voor cardio-apparatuur. Dan zal het onderhoud een gewoonte te zijn en stromen soepeler. Het handhaven van een gewicht kamer is van cruciaal belang voor de voortzetting van het gebruik en genot.

instructies

Dagelijks onderhoud

1 Plaats gratis gewichten, gewicht platen en halters in hun aangewezen locaties. Elk type van gewicht moet een plek om te gaan. U kunt gratis van gewicht en barbell stands te krijgen. Zo niet, dan moeten ze netjes weg van voetgangers gestapeld worden, zodat niemand zal struikelen. Ook andere onderdelen van de uitrusting, zoals weerstand banden moet een opslagplaats.

2 Veeg machines en oppervlakken. Elk type gewicht machine, waaronder eenvoudige bankjes, moet afgenomen worden na gebruik met een zachte doek, bij voorkeur met een ontsmettingsmiddel. U kunt ook gebruik maken van een mengsel van bleekmiddel en water, spray op oppervlakken en laat aan de lucht drogen. U kunt een desinfecterende spray ook. Zorg ervoor dat u vegen van elke cardio-apparatuur zoals de elliptische trainer. Ook veeg eventueel zweet of natte plekken op de vloer met doeken en ontsmettingsmiddel.

3 Controleer op veiligheid. Een suggestie van All Business 'website is om een ​​veiligheid checklist te maken. Rondlopen en controleer of er niets op de vloer of een kleed of vloerbedekking niet is verstoord, de presentatie van een struikelen. Verplaats draden en verlengsnoeren uit de weg. Merken als een machine heeft een reparatie of is niet in orde. Zorg ervoor dat u een "niet werkt" teken indien nodig te zetten. Ook uit te schakelen of machines wanneer niet in gebruik om niet batterijen en elektriciteit te verspillen en elektrische branden te voorkomen dat de stekker uit.

4 Aanbieding toezicht of instructie. Als dit is uw persoonlijke gewicht kamer, krijgen training van een personal trainer of de fabrikant op het bedrijfsresultaat en het onderhoud van alle apparatuur. Als dit gewicht kamer zal worden gebruikt door het publiek, bieden opgeleid gewicht vloer stewardessen of geef apparatuur oriëntatie en instructie aan gebruikers. Op deze manier krijg je de kans van mensen die misbruik maken van de apparatuur, waardoor reparatie kwesties of het overtreden van veiligheidsvoorschriften te verminderen. Volgens advocaat Donald Omelas Jr., moet zelfs onderhoudspersoneel goed worden opgeleid om te werken aan apparatuur.

Maandelijks Onderhoud

5 Vul een grondige reiniging minstens een keer per maand. Als uw gewicht kamer veel activiteit wordt wekelijks beter kunnen zijn. Dit kan onder meer wassen of stofzuigen vloeren, reinigen van ramen, het grondig reinigen machine displays en vegen muren. Reinig de oppervlakken dat je geen tijd hebt om elke dag te doen. Verwijder spinnenwebben of extra vuil en zout door schoenen gebracht.

6 Doe onderhoud van de apparatuur. Houd een logboek voor elk stuk van apparatuur die meestal vereist onderhoud. Apparatuur onderhoud omvat het vervangen van batterijen, oliën gewicht machines met kabels of katrol systemen, ter vervanging van de loopband riemen en bevestigingsset gescheurd stoelhoezen. Doe een grondig werk en notities bij te houden over wat je hebt gedaan.

7 Neem inventaris. Als je gewicht kamer heeft geneeskunde ballen, weerstand banden, stabiliteit ballen of andere apparatuur, moet je weten hoeveel je hebt en of er iets moet worden vervangen. Resistance bands krijgen versleten en kan breken. Stabiliteit ballen de lucht te verliezen en moeten worden ingevuld of vervangen. Uw gewichten zou kunnen krijgen roestige of gebarsten. Graaf wat je hebt en er rekening mee als u vervangingen nodig.

8 Bestel benodigdheden indien nodig. U kunt vervangende onderdelen voor apparatuur of nieuwe machines nodig hebben. Tijd, materialen zoals vloerbedekkingen moet worden vervangen of bijgewerkt. Hebben genoeg batterijen, lampen en training matten op de hand. Het is beter voorbereid dan worden gevangen zonder belangrijke items.