Hoe te Kook Cilantro

Hoe te Kook Cilantro

Koriander, een smaakvolle kruid dat groeit van korianderzaad, is een klassiek ingrediënt in Azië, het Caribisch gebied en Latijns-gerechten. Hoewel zeer goedkoop in de zomermaanden, verse koriander heeft een vervelende neiging bruin worden en verdorren binnen enkele dagen. Het hoeft niet zo te zijn. Met de bekwame toepassing van kokend water, kunt u koriander laatst een stuk langer.

Stap 1

Hoe te Kook Cilantro

Vul een grote soep of stock pot met water en plaats op een matig hoog vuur. Wanneer het water kookt, voeg 1 eetlepel, zout. Geen zout toe te voegen voordat het water kookt of het kan het oppervlak van uw pot pit. Het toevoegen van een deksel helpt versnellen het kookproces.

Stap 2

Hoe te Kook Cilantro

Vul een grote kom met water en voeg genoeg ijs om een ​​gelijke ijswater mix te maken. Dit zorgt ervoor dat het water zal voldoende koud zijn. Zet de kom opzij, maar hou het binnen handbereik van uw kookplaat.

Stap 3

Hoe te Kook Cilantro

Verwijder eventuele elastiekjes of touw vasthouden van de koriander bossen bij elkaar. Laat de koriander in het kokende water en kook voor niet meer dan 30 seconden, of totdat de kleur verandert iets helderder groen. Kokend water brengt het chlorofyl in de bladeren van groene planten.

stap 4

Hoe te Kook Cilantro

Verwijder de koriander uit het kokende water met behulp van een spin of een zeef met een handvat. Onmiddellijk onderdompelen de zeef in het ijswater. Dit stopt het kookproces en bepaalt de groene kleur van de koriander.

stap 5

Hoe te Kook Cilantro

Laat de koriander om te zitten in het ijs water totdat het is cool om aan te raken. Verwijder vervolgens het en leg het op papier handdoeken te drogen. Zodra het droog is, overbrengen naar een zip-lock zak en zet in de koelkast. Gebruik hem binnen zeven dagen.

waarschuwingen

  • Gebruik geen koriander die slijmerige of heeft een sterke smaak. Dit geeft aan bederf.

Tips

  • U kunt deze methode, die bekend staat om koks gebruiken als "blancheren en schokkend," vrijwel behouden elke verse kruiden.

Wat je nodig hebt

  • 2-4 bossen verse koriander
  • Soeppan of voorraad pot
  • Spider of zeef met een handvat
  • Water
  • Ijs
  • papieren handdoeken
  • Zip-top baggies