Hoe te kiezen Vergroting van leesbril

Hoe te kiezen Vergroting van leesbril

Als je ouder wordt, zult u merken dat lezen moeilijk wordt, en de woorden op een pagina te kijken wazig. Vind je jezelf houden boeken dichter en dichter bij je gezicht. Wanneer dit gebeurt, veel mensen ervoor kiezen om te zoeken naar een leesbril om kleine lettertjes te vergroten en maakt het lezen gemakkelijker. De meeste apotheken en warenhuizen dragen een selectie van leesbril, en velen na een meting grafiek om u te helpen de vergroting je nodig hebt. Maar ook zonder een grafiek, kunt u de juiste voeding voor uw ogen te vinden.

Met een lezing Grafiek

Stap 1

Verwijderen van uw bril.

Stap 2

Stand 14 inch uit de buurt van het lezen grafiek.

Stap 3

Lees elke regel tekst totdat u de lijn die wazig of onscherp lijkt te vinden.

stap 4

Raadpleeg de grafiek om de vergrotingsfactor die u nodig hebt. De kaart moet de macht om de linker- of rechterkant van elke tekstregel lijst.

stap 5

Test een leesbril in dat vergroting. De tekst moet nu duidelijk.

Zonder Grafiek

Stap 1

Neem uw leeftijd en aftrekken 35, zet dan een komma tussen de nummers van de rest. Round dat nummer tot de dichtstbijzijnde 0,25 increment. Bijvoorbeeld, een 57-jarige persoon aftrekken 35 en stap 22. Plaats de decimale punt te komen 2.2 en vervolgens afgerond naar 2.25.

Stap 2

Zet op een leesbril met de vergroting u berekende en houd sommige leesmateriaal op uw normale leesafstand, over het algemeen 12 tot 17 inch.

Stap 3

Bepalen of de tekst blijkt duidelijk voor je. Zo niet, dan proberen op de volgende sterke vergrotingsfactor en probeer het opnieuw.

stap 4

Ga verder testen van een bril op deze manier tot soort duidelijk en gemakkelijk te lezen op uw normale leesafstand verschijnt.

Tips

  • U kunt een andere kracht van de vergroting voor activiteiten met ingewikkelde werk of het lezen van kleine lettertjes nodig.
  • Plan een oogonderzoek met een gekwalificeerde optische arts ten minste eenmaal per twee jaar als zichtproblemen een degeneratieve aandoening kunnen wijzen, zoals maculadegeneratie.

Wat je nodig hebt

  • Lezen grafiek of leesmateriaal