Hoe te Kies de juiste Propeller voor uw buitenboordmotor

Hoe te Kies de juiste Propeller voor uw buitenboordmotor


Met de stijgende prijzen op de brandstof dock, is het belangrijk om ervoor te zorgen uw buitenboordmotor in tip-top conditie, tuned voor efficiënte prestaties. Een deel van optimale prestaties betekent dat het gebruik van de juiste propeller. Het kiezen van de juiste schroef voor uw buitenboordmotor is een mix van wetenschap, wiskunde en trial-and-error testen. Een groot deel van het proces overweegt de toonhoogte propeller - de afstand de schroef beweegt de boot voorwaartse water in één omwenteling, gemeten in inches. Toonhoogte, als ze niet afgestemd op de bedrijfseisen van de motor, kan de efficiëntie van uw motor verpesten door het niet effectief overbrengen van haar bevoegdheid om het water.

instructies

1 Lees de handleiding van uw buitenboordmotor operator om zijn maximale nominale toerental te bepalen - de "redline" - de snelheid verleden waarin het zal lijden zware inwendige verwondingen. Neem uw boot met zijn huidige propeller en te versnellen soepel naar volgas, of WOT, als u dat kunt doen zonder overschrijding redline van de motor.

2 Hoofd voor de kust als je niet kunt WOT bereiken zonder overschrijding redline van uw motor. Als u redline van uw motor helemaal niet kunnen bereiken, moet u de snelheid van uw propeller verhogen om de efficiëntie te verhogen.

3 Als uw toerenteller zei dat je motor in bedrijf was 3000 opm bij WOT en redline van de motor was 4500, dat is een 1500 rpm verlies van de toegepaste kracht. Verdeel dat het verlies van 200, en je komt op 7,5. Elk 1-inch verandering van de toonhoogte van een propeller's bedraagt ​​ongeveer 200 omwentelingen per minuut verandering in de snelheid van de propeller en een lagere toonhoogte propeller draait de propeller sneller. In dit geval, lagere toonhoogte van uw propeller van 7,5 inch om de snelheid van de propeller te optimaliseren, zowel op het WOT en over zijn volledige bereik.

4 Kennis te nemen van uw geschatte positie van het gaspedaal als je maximale snelheid van uw motor hebt bereikt, als uw motor zijn redline bereikt voordat het gaspedaal krijgt om WOT en hoofd naar de wal. U moet uw propeller snelheid om uw propeller optimaliseren verminderen, maar het proces vereist een zekere trial-and-error. Als u op 3/4-throttle wanneer uw motor zijn redline bereikt, moet u de toonhoogte van uw propeller toenemen met ongeveer 25 procent.

5 Wijzig uw propeller voor een met een worp dat een duim of twee groter en gaan weer varen, waarbij langs de test propellers u geleend van de dealer. Vergeet niet, een inch van verandering is gelijk aan een verandering in de propeller snelheid van ongeveer 200 rpm. Wanneer u de schroef waarmee u actief bent op of nabij redline van uw motor, terwijl de motor is op WOT vinden, heb je de juiste propeller geplukt.

Hints

  • Kijk op uw propeller om uit te vinden zijn toonhoogte; U vindt het gestempeld op de propeller hub of op een van de bladen als paarsgewijs getallen - 10x21 is een 10-inch diameter schroef met een spoed van 21 inch.
  • De meeste buitenboordmotor dealers hebben een set van "test propellers 'dat ze uitlenen aan mensen die overwegen een verandering. Zij doen dit in de hoop dat je je nieuwe propeller zal van hen te kopen.