Hoe te Kids om tijd te vertellen Teach

Hoe te Kids om tijd te vertellen Teach

Weten hoe om te vertellen tijd is een belangrijke vaardigheid voor het leven; van school naar werk aan sociale activiteiten, de tijd laat u weten wanneer naar ergens, en hoe lang een gebeurtenis duurt zijn. En terwijl de digitale klokken in toenemende mate de standaard, is het nog steeds belangrijk om uw kind te leren hoe ze de handen en het gezicht van een traditionele analoge klok lezen. Dit zal helpen ervoor te zorgen dat hij nauwkeurig kan lezen de tijd, ongeacht waar hij is of wat voor soort klok die hij tegenkomt.

Leer kinderen om te lezen Tijd

Stap 1

Controleer of uw kind kan rekenen op 60. Vraag het kind om de nummers op te schrijven of te reciteren ze hardop. Tellen tot 60 essentieel, aangezien er 60 minuten per uur. Zorg er ook voor uw kind kan rekenen tot 60 in stappen van 5: 5, 10, 15, 20, en ga zo maar door.

Stap 2

Introduceer uw kind naar het gezicht van een traditionele klok. Leg uit dat de korte kant markeert de uren en de langere kant toont het proces-verbaal. Ook de invoering van uw kind naar de tweede hand, die de seconden markeert als ze passeren.

Stap 3

Leg de helften en vierendelen van het uur. Gebruik een stuk speelgoed klok uit te leggen dat wanneer de minutenwijzer wijst omhoog, het uur zelfs wanneer de minutenwijzer wijst naar beneden, het is de "30" Leg ook dat wanneer de minutenwijzer direct wijst naar rechts, dan is de "15" en dat indien de minutenwijzer direct wijst naar links, is de "45."

stap 4

Stel een stuk speelgoed klok om een ​​gemakkelijke tijd, zoals 1:00. Leid je kind door de klok te lezen: "Het uur de hand wijst naar de ene, en de minutenwijzer wijst recht omhoog. Hoe laat is het "Maak een eenvoudige verandering - tot 02:00 of 03:00 - en opnieuw te vragen uw kind om de tijd af te lezen. Herhaal dit totdat ze vol vertrouwen kunnen lezen het uur.

stap 5

Stel het speelgoed klok om het moeilijker, bijvoorbeeld 04:15. Vraag uw kind om de tijd te lezen. Als hij moeite heeft, begeleiden hem door de tijd op dezelfde manier als in stap 4 deed: "Als de kleine wijzer wijst naar 4 en de minutenwijzer is direct naar rechts, hoe laat is het" indien nodig, herinner uw kind van de helften en vierendelen van het uur. Indien nodig herhalen totdat uw kind vol vertrouwen kunnen lezen van de 15s, 30s en 45s van het uur.

stap 6

Leg uit dat elk cijfer op de klok correleert met de minuten in een uur. Wijs de 1 en dat het betekent 5 minuten wijs de 2 en dat het betekent 10 minuten, enzovoort. Noot voor uw kind dat de 12 is tegelijkertijd 0 en 60; herinneren haar dat, wanneer de minutenwijzer wijst recht omhoog, de tijd rijp is op het hele uur. Vertel je kind dat als de minutenwijzer is tussen de nummers, dan is het proces-verbaal zijn ook tussen de nummers. Gebruik het speelgoed klok om verschillende momenten, zoals 08:20 of 11:40 aan te duiden. Vraag het kind om het uur, dan helpen uw kind tellen - door fives - naar de juiste minuut. Herhaal deze activiteit tot ze zelfstandig kan de tijd af te leiden.

stap 7

Geef het speelgoed klok aan uw kind. Vraag hem om de handen te verplaatsen naar een tijd dat je zegt, zoals 05:30 of 12:45. Gebruik dit als een kans om deze betrekking hebben op het dagelijks leven van uw kind: "Hoe laat komt uw favoriete cartoon te beginnen" "Hoe laat je wakker wordt in de ochtend" "Hoe laat komt school te beginnen?" Finish door het stellen van uw kind? lees een echte klok; vragen voor de huidige tijd.

Tips

  • Verschillende kinderen leren om tijd te vertellen op verschillende snelheden. Als uw kind toont moeite met het leren om tijd te lezen, niet proberen om deze taak te volbrengen in een dag. Leer lezen van de uren op een dag, dan is het lezen van de kwart en halve uur de volgende dag. Wacht nog een dag of twee voor het introduceren vijven en tienen en de getallen tussen.

Wat je nodig hebt

  • traditionele klok
  • Toy clock