Hoe te Houten Canoe Paddles herconditioneringsmodus

Hoe te Houten Canoe Paddles herconditioneringsmodus


Houten kano peddels zijn ontworpen voor duurzaamheid in het water. Na jaren van gebruik, maar de polyurethaan coating wordt beschadigd en bekrast door rotsen en zand worden. De coating van de kano peddel zal ook beginnen met het afbreken van de blootstelling aan UV. Houten kano peddels zijn ontworpen om de paar jaar te worden gereviseerd. Het reconditioneren van een houten kano peddel is een eenvoudig proces dat jaren van het leven zal toevoegen aan de peddel.

instructies

1 Zet een veiligheidsbril, rubberen handschoenen en gasmasker, tenzij het werken in een goed geventileerde ruimte. Gehoor geven aan de waarschuwingen afgedrukt op de verpakkingen van polyurethaan.

2 Schuur de gehele kano peddel met 100-grit schuurpapier.

3 Veeg het stof met een schone handdoek.

4 Breng een laag van polyurethaan, met behulp van een goedkope schuim borstel of een hoge kwaliteit spons borstel. Laat de kanopeddel volledig drogen voordat u verder gaat.

5 Schuur de gehele kanopeddel licht met een zeer fijn schuurpapier, zoals 180- of 220-grit. Veeg met een schone doek.

6 Voeg nog een jas met een nieuwe of schone borstel, laten drogen, zand en vegen. Herhaal dit totdat u het juiste aantal lagen hebben bereikt, zoals aanbevolen op het polyurethaan verpakking. Uw kanopeddel zal in totaal drie of vier lagen van een high-end marine grade UV-bestendig polyurethaan nodig hebben; of meer lagen met een lagere kwaliteit polyurethaan of vernis.

7 Bewaar de nieuwe gereviseerde kano peddel in een schone, droge plaats uit de buurt van zonlicht.