Hoe te hellingshoek Degrees Bereken

Rolstoelhellingen moeten niet alleen staat en federale wetten, maar de wetten van de fysica ook volgen. Indien een helling te steil is, zal de gebruiker van de rolstoel kunnen de oprit te gebruiken zonder omvallen. De hellingshoek in graden is gelijk aan de hoek gevormd waar de helling de grond raakt. De hele opzet vormt een rechthoekige driehoek, zodat u de hellingshoek in graden kunt vinden door het vinden van de inverse sinus van twee van de zijkanten.

Stap 1

Meet de helling en de hoogte vanaf de top van de oprit naar de grond.

Stap 2

Teken de ramp, grond en stappen als een rechthoekige driehoek. De "back" kant een lijn van de grond tot het punt waar de helling aan de bovenzijde van de helling is.

Stap 3

Label zoveel als je kunt op deze driehoek - de hoek van 90 graden waar de grond aan die lijn, de lengte van de helling en de lengte van de grond van de denkbeeldige lijn tot waar de helling aan het maaiveld.

stap 4

Verdeel de hoogte van die "back" lijn door de lengte van de helling. Stel dat u een helling die is 12 voet lang, dat stijgt 3 voeten hebt. 3 gedeeld door 12 is gelijk aan 0,25.

stap 5

Steek dit getal in een rekenmachine.

stap 6

Kijk voor de knop die ofwel SIN ^ -1 op, of boven het heeft. De kans is groot dat je vindt SIN ^ -1 geschreven op de rekenmachine boven de SIN-knop.

stap 7

Druk op de "2" toets, indien nodig, of welke toets op uw specifieke rekenmachine die u toelaat om de secundaire functies boven de normale toetsen vermeld gebruiken.

stap 8

Hit the SIN ^ -1 knop. Het antwoord is het aantal graden van de hellingshoek. In dit voorbeeld SIN ^ -1 (0,25) bedraagt ​​ongeveer 14,5 graden. Allegro Medical wijst dit een vrij steile helling uitsluitend bedoeld voor onbezette stoelen, bijvoorbeeld die die worden geladen in een busje.

Tips

  • De formule die u gebruikt, is vergelijkbaar met de "SOH" gedeelte van SOHCAHTOA, de goniometrische formule u terug op de middelbare school geleerd. De "achterkant" van de driehoek de andere kant, en de schuine helling is de hypotenusa. Het verschil is dat je met behulp van SIN ^ -1 in plaats van de zonde. Math is Pret legt uit dat de SOH formule vertelt u wat de tegenoverliggende gedeeld door de schuine zijde zou zijn als u de sinus van de hoek gevonden, maar in dit geval dat de waarde is al een bekende hoeveelheid. Aan de andere kant op te gaan en vind de hoek, moet je de inverse sinus, of SIN ^ -1 gebruiken.

Wat je nodig hebt

  • Meetlint
  • Potlood en papier
  • Rekenmachine