Hoe te Grenzen aan Kinderen met Activiteiten Teach

Hoe te Grenzen aan Kinderen met Activiteiten Teach

Grenzen, met inbegrip van zowel fysiek als sociaal, zijn een belangrijk onderdeel van de opvoeding van kinderen die respectvol en die zelfbeheersing, zegt Henry Cloud en John Sims Townsend, auteurs van "grenzen met kinderen: Wanneer Zeg Ja, wanneer om nee te zeggen, om uw kinderen Gain controle over hun leven. " Het stellen van duidelijke grenzen met uw kinderen zal helpen om hun gevoel van eigenwaarde en zullen ze leren het verschil tussen de juiste gedrag en ongepast gedrag. Met behulp van verschillende activiteiten om uw kinderen leren wat hun grenzen zijn zal helpen hen motiveren om de regels te volgen.

Stap 1

Leer uw kinderen wat de grenzen zijn, met inbegrip van ongepast en aanvaardbare fysieke aanraking. Bijvoorbeeld, uit te leggen dat, terwijl het goed is om je naaste familieleden grote knuffels en kusjes te geven, kan het ongepast om het zelfde met niet-familieleden doen. In plaats daarvan, een hand schudden of een snelle omhelzing is meer passend in deze situatie. Stimuleer uw kinderen om de beurt vertellen nemen wat ze geloven dat een goede grenzen zou zijn. Noteer uw verwachtingen op een groot stuk papier en hang het ergens in uw huis, zodat u kinderen regelmatig herinnerd aan wat er van hen wordt verwacht. Geef je mening over de grenzen als nodig als u merkt dat ze steeds vaker geschonden.

Stap 2

Demonstreer uw kinderen hoe ze hun problemen uit te werken op hun eigen. Het oplossen van de problemen van uw kinderen elke keer als ze iets vervelends zal de boodschap dat er geen grenzen voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid te sturen ervaren, zegt Wolk en Townsend. Roll spelen met uw kinderen om hen te leren hoe ze hun problemen te bespreken en komen tot de conclusie bij elkaar in plaats van altijd komt naar mama en papa. Bijvoorbeeld, de volgende keer dat je kinderen hebben ruzie over de grenzen thuis, stap niet in een settle het voor hen. In plaats daarvan, met hen samenwerken om het probleem te bespreken en komen met een oplossing. Gebruik deze tijd om te praten over de grenzen binnen het gezin. Broers en zussen moeten elkaars privacy en bezittingen te respecteren, dus het is belangrijk dat u uw kinderen leren om te kloppen voordat elkaars kamers en iets dat behoort tot een ander familielid, zonder eerst te vragen niet te gebruiken.

Stap 3

Lees boeken over grenzen met uw kinderen, zoals 'Guide Een uitzonderlijke Children's naar Touch: Teaching sociale en fysieke grenzen aan Kids, "door Hunter Manasco. Laat uw kinderen om vragen te stellen over de hele boek om hen aan te moedigen om hun begrip te verbreden van wat het betekent om de regels te volgen als ze verhalen over andere kinderen te doen horen. Stimuleer uw kinderen om hun eigen verhalen die laten zien wat er gebeurt als de kinderen hebben geen grenzen hebben te schrijven. Lees ze hardop aan elkaar. Ouders kunnen het boek "Grenzen met kinderen," door Dr. Henry Cloud en Dr. John Townsend nuttig ook.

stap 4

Geef uw kind onverdeelde aandacht. Besteed regelmatig geplande tijd alleen met elk van uw kinderen, adviseert Anne Katherine, auteur van "Grenzen: waar je terecht en I Begin ', omdat het laat je kinderen weten dat u een veilige plek om te gaan wanneer ze ervaren problemen in hun leven . Wetende dat er een veilige volwassene om sets belangrijke grenzen met betrekking tot gezonde peer-en volwassen relaties tussen kinderen en anderen te praten. Maak een wandeling, ga dan naar het museum of gewoon zitten en te praten met deze grenzen te bepalen.

stap 5

Maak een tijd om familie vergaderingen. Geef ieder kind een kans om haar successen, mislukkingen, vragen en zorgen te uiten, raadt Katharine. Kinderen die het gevoel alsof ze een stem hebben meer kans om uw regels te volgen en zich te houden aan je grenzen. Toon uw kinderen dat hun mening belangrijk zijn door het zorgvuldig overwegen hun perspectief en uit te leggen waarom u uw definitieve beslissingen te nemen over hun grenzen.

waarschuwingen

  • Gebruik geen fysieke kracht, terugtrekking van de liefde of verbale beschimpingen om te proberen om je kinderen te overtuigen om zich te houden aan je grenzen, omdat deze methoden is onwaarschijnlijk dat uw kinderen te motiveren om de regels te volgen.

Tips

  • Wees bereid om je grenzen te veranderen als uw kinderen ouder worden en als hun behoeften veranderen en evolueren. Succesvolle grenzen zijn degenen die zich richten op de individuele behoeften van uw kinderen, dus voel je vrij om verschillende grenzen te stellen voor elk van uw kinderen.

Wat je nodig hebt

  • Papier
  • fiche