Hoe te gezwollen benen Na de operatie Masseer

Na de operatie, de arts meestal de patiënt om op te staan ​​en loop zo snel mogelijk. Voor sommigen is dit geen probleem. Wanneer de operatie in de benen, maar kunnen er complicaties, niet in het minst zijn zwelling, stijfheid, pijn en pijn. Massage is een goede manier om te helpen herstellen van de mobiliteit van de onderste ledematen; Het is ook een goede manier om zwelling te verminderen en de huid vochtgehalte. Maar je moet ervoor zorgen dat de steken zijn niet geïrriteerd.

instructies

Bereid je voor op de Massage

1 Zorg ervoor dat u toestemming van de arts om massage te voeren op de benen. Er kunnen speciale overwegingen om complicaties te voorkomen, zoals bloedstolsels of kankerweefsel aanwezig in het been. Massage, zelfs zachte massage, kon afbreken van een bloedstolsel of een kankercel en veroorzaken een levensbedreigende longembolie of de verspreiding van de kanker. Wanneer een van deze aanwezig zijn, moet massage nooit worden uitgevoerd, behalve door een opgeleide, in licentie massage therapeut en alleen onder toezicht van een arts. Als de dokter zegt dat massage is oke, verder te gaan.

2 Gebruik kussens om de benen boven het hart verheffen. Verheffen de benen helpt de afvoer van overtollig vocht die zich kan hebben opgebouwd in de benen, wat als het niet kan veranderen in een aandoening die bekend staat als oedeem links te vergemakkelijken. Sinds massage helpt bewegen vloeistof door het lichaam, verhogen van de benen maakt het werk van de persoon die de massage dat veel gemakkelijker.

3 Breng een dun laagje van vitamine E olie in de benen en voeten. Hierdoor kan niet alleen de handen om gemakkelijk glijden over de huid van de benen, het helpt voeden en hydrateren de huid.

Voer een bloedsomloop Massage

4 Expose het been en, te beginnen bij de knie, wrijf de handen naar de heupen. Gebruik vegen beroertes, maar wees voorzichtig niet te veel druk te gebruiken. Na enkele slagen op de top van het been, Beweeg de handen langs de zijden van het been en herhaal de slagen. Als je kunt, ren je handen langs de achterkant van de benen.
Na het voltooien van het bovenbeen, herhaal de slagen op de onderbenen, altijd naar boven te werken, in de richting van het hart.

5 Verhoog de ​​ledematen individueel, en herhaal de massage beroertes. De verheffing laat de zwaartekracht deel van het werk voor je, maar je moet nog steeds om je handen te gebruiken om ervoor te zorgen dat eventuele overtollige vloeistof voorzichtig is verhuisd van het been. Nogmaals, altijd werken aan het hart.

6 Als de zwelling aanhoudt, moet u wellicht een zeer lichte lymfe-drainage massage uit te voeren. Hiervoor moet u een zeer lichte aanraking, letterlijk het gewicht van een nikkel. Gebruik maken van kleine, langzame, cirkelvormige bewegingen te beginnen net boven de knie en bewegen naar boven, naar de heupen. Dit opent de lymfatische haarvaten, waardoor het overtollige vocht te voeren en gemakkelijk worden verwijderd.

Hints

  • Als vitamine E olie niet beschikbaar is, kunt u amandel, avocado of jojoba-olie gebruiken. Als die niet beschikbaar zijn, kunt u vochtinbrengende lotion gebruiken, maar je kan het nodig zijn om deze opnieuw toe te passen tijdens de massage.
  • Werk nooit zonder toestemming van de arts.
  • Als het mogelijk is, hebben een getrainde massage therapeut voert de lymfe-drainage massage of in ieder geval laten zien hoe het te doen. De druk en snelheid zijn belangrijke aspecten van een succesvolle lymfatische drainage massage.