Hoe te geweerkalibers Bereken

Hoe te geweerkalibers Bereken


Er is een grote verscheidenheid van overtollige militaire geweren en ouder-model geweren beschikbaar voor aankoop op de civiele markt. In veel gevallen zijn deze geweren niet gemarkeerd met een kaliber helemaal, zijn gemarkeerd met verouderde nomenclatuur en werden teruggeplaatst naar een ander kaliber dan oorspronkelijk ontworpen accepteren. Het bepalen van het kaliber van deze geweren is belangrijk, zowel voor uw veiligheid en voor het bepalen van hun waarde als collector's items. De werkwijze voor het bepalen van de binnendiameter van een geweer wordt "slugging" en kan worden bereikt met een matige hoeveelheid preparaat.

instructies

1 meerdere malen cyclus van de werking van het geweer, daarbij wijzend het pistool in een veilige richting om te controleren of het pistool volledig wordt gelost. Open de actie en visueel inspecteren om ervoor te zorgen dat het vrij is van scherpe munitie.

2 Reinig het pistool grondig.

3 Spreid de handdoek op de vloer over uw werkgebied. Dit zal u toelaten om de voorsprong zinklood vangen wanneer het daalt, en zal ook de vloer te beschermen tegen schade veroorzaakt door smeermiddelen of oplosmiddelen in het geweer.

4 Stel het geweer verticaal met de snuit naar het plafond en het uiteinde die de handdoek. Klem het geweer een verticale staander (bijvoorbeeld een tafelpoot of stoel) om hem rechtop houden tijdens de slugging proces.

5 Smeer de binnenkant van het vat en de buitenkant van het verzwaringslichaam met een dun laagje glijmiddel.

6 klop het verzwaringslichaam in het vat met de rubber hamer, totdat de bovenkant van het verzwaringslichaam gelijk ligt met het uiteinde van het vat. Je moet een beetje lood afgeschoren van het zinklood te zien als het gaat in - dit zorgt ervoor dat je een goede pasvorm.

7 Met behulp van de plug staaf, tikt het zinklood de rest van de weg door de loop tot hij valt uit de kamer.

8 Meet de buitenkant van het verzwaringslichaam met calipers. Deze meting wordt de diameter van de cilinder te geven. Herhaal de meting twee of drie keer consistentie.

9 Raadpleeg een naslagwerk, zoals "Cartridges of the World," om het kaliber van je geweer op basis van de boring grootte u bepaald in stap 8 te bepalen.

Hints

  • Houd het geweer wees op een veilige richting.
  • Gedurende het slugging proces, houd uw vinger van de trekker over en uit de trekker bewaker van het geweer.
  • Begrijpen dat er een verschil tussen "kaliber" (de diameter van het vat) en de patroon je geweer branden. Raadpleeg geen markeringen op het geweer, evenals handleidingen zoals "Patronen van de wereld ', voor de ontploffing geen patroon in je geweer.
  • Net als alle andere vuurwapens, geweren zijn dodelijke wapens en moeten worden behandeld met de nodige voorzichtigheid. Zorg ervoor dat u uw handleiding raadplegen en volg de veiligheidsvoorschriften die daarin worden samengevat.
  • Een poging om een ​​onjuiste cartridge brand in een militaire overschot geweer kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot letsel of de dood. Daarnaast kunnen vele militaire overschot vuurwapens niet langer veilig om te schieten zijn. Raadpleeg een bevoegde wapensmid over de veiligheid van uw surplus geweer voor de ontploffing.