Hoe te genezen Tennis Elbow

Tenniselleboog of laterale epicondylitis, is een veel voorkomende aandoening die kunnen voortvloeien uit repeterende activiteiten die de spieren van de onderarm stam, zoals grond raken slagen in tennis. Het is een ontsteking van de elleboog buitenste of zijdelingse pezen, die de spieren verantwoordelijk voor de controle van de pols en hand beveiligen. Hoewel het een pijnlijke en irriterend voorwaarde kan zijn, de meeste patiënten zijn in staat om tenniselleboog te genezen en uiteindelijk terug te keren naar hun vroegere activiteiten.

instructies

1 Raadpleeg een arts of sportgeneeskunde specialist bij de eerste tekenen van verbranding of irritatie in je elleboog. Tenniselleboog ontwikkelt zich meestal en verergert geleidelijk. Als u het vroeg vangen, zal het gemakkelijker te genezen.

2 Voorzie uw arts met een volledige medische geschiedenis en hebben haar u onderzoeken op tekenen van tenniselleboog. In de meeste gevallen is het examen bestaat uit een eenvoudige batterij van tests, waarbij de arts druk zal van toepassing zijn op het gebied om te controleren of pijn, en u vragen om een ​​vuist te maken of voorwerpen te tillen om te zien of het ongemak veroorzaakt. Zelden röntgenfoto's worden opgeroepen, maar de arts een MRI kan uitvoeren om te zien waar de pees vezels los van het bot zijn geworden.

3 Ophouden alle activiteiten die zwaar gebruik van de onderarm gedurende tenminste 4-6 weken vergen. Uw arts kan een pijnstiller of anti-inflammatoire in deze periode voorschrijven. Je zou ook worden geïnstrueerd om het gebied ijs, en in sommige gevallen moet u een pols spalk dragen of brace om beweging die de pezen verder zou kunnen ontvlammen beperken.

4 Check in met uw arts regelmatig. Als ernstige pijn aanhoudt na 4 tot 6 weken, kan hij suggereren injecties met corticosteroïden in het ontstoken gebied om te helpen genezen van uw tenniselleboog. Deze moeten pijn en zwelling aanzienlijk verminderen. Vermijd te veel corticosteroïd injecties in dezelfde plek, omdat deze verder de pezen kan verslechteren rond je elleboog. Als u twijfelt over de behandeling van een arts, krijgen een second opinion.

5 Voer fysiotherapie zoals geïnstrueerd door een medische professional. Zodra de pijn verdwenen is, beperk uw armbeweging voor enige tijd als je wilt om volledig te genezen de aandoening. De fysieke therapie vereist meestal slechts milde stretching en sterkte gebouw oefeningen. Ongeveer 90 procent van de patiënten herstellen volledig gebruik te maken van hun arm en kan terugkeren naar eerdere activiteiten zonder operatie.

6 Denk aan de mogelijkheid van de operatie pas nadat alle andere pogingen om uw tenniselleboog genezen hebben gefaald, en pas na 6 maanden van de arbeidsongeschiktheid.

7 Neem contact op met meer dan een arts voordat de verkiezing een operatie moet ondergaan. Sommige chirurgen nu een artroscopische methode tenniselleboog genezen, in plaats van de traditionele incisie. Een gekwalificeerde medische professional kan u adviseren over welke procedure het beste is voor jou.

Hints

  • De meeste mensen die een tenniselleboog te ontwikkelen niet tennis of een andere racketsport spelen. Elke repetitieve onderarm actie kan veroorzaken. Mensen met een risico omvatten tuinarchitecten, slagers en textiel wevers, maar de aandoening kan optreden bij iedereen.