Hoe te genezen Postoperatieve Uitputting

Hoe te genezen Postoperatieve Uitputting


Postoperatieve uitputting, een gevoel van extreme vermoeidheid, vaak optreedt na een intensieve operatie. Het kan je fysiek en mentaal invloed op - u kunt te moe op elk gebied van je leven goed te laten functioneren voelen. Postoperatieve uitputting kunnen zeer ernstig zijn. Neem het niet licht te nemen.

instructies

1 Volg uw arts orders. Dit is het belangrijkste ding om te doen na de operatie, groot of klein. Als uw arts u op bedrust te blijven voor een bepaald aantal dagen, moet je het doen. Veel mensen ervaren postoperatieve uitputting omdat ze de instructies van hun arts te negeren.

2 Besteed aandacht aan je eigen gezonde verstand. Als je niet klaar om te functioneren weer normaal beginnen te voelen, is het omdat je waarschijnlijk nog niet klaar. Soms moet je gaan tegen het advies van uw arts als je gewoon niet het gevoel goed genoeg; gebruik maken van uw oordeel en in bed blijven. Meer doen dan je aankan zal uw herstel van postoperatieve uitputting uitstellen.

3 Krijg hulp van familieleden of vrienden. Vraag de mensen om je heen om te helpen met huishoudelijke taken, krijg boodschappen, eten koken of over te nemen van de auto zwembad voor uw kinderen tijdelijk. Ze zijn waarschijnlijk meer dan gelukkig zijn om u te helpen. En hun hulp zal voorkomen dat u het ervaren van extra stress die alleen zal verergeren uw postoperatieve uitputting.

4 Volg een goed uitgebalanceerd dieet. Volgens de American Cancer Society, kan een goed uitgebalanceerd dieet helpt je sterk en energiek blijven, te handhaven lichaamsgewicht en voedingsstoffen, uw risico op infectie te verminderen en de snelheid van uw genezing. Het krijgen van voldoende vitaminen door middel van groenten en fruit en eiwit door middel van mager vlees, en het eten van volkoren granen zullen helpen voorkomen of te genezen postoperatieve vermoeidheid. U kan nodig zijn om een ​​streng dieet onmiddellijk na de operatie te volgen, echter.

5 Bezoek of bel de arts als postoperatieve uitputting ernstig is. Het is normaal uitgeput na een grote operatie te voelen, maar je wilt om ervoor te zorgen dat je verder gezond bent. Ga naar een dokter als je gewoon niet lijken te voelen beter in een redelijke tijd.

6 Blijf op de hoogte met een routine. Dit zal helpen uw lichaam weer terug naar normaal functioneren. Regelmatig te bewegen na de operatie ten goede zal komen, maar een intensieve training niet doen totdat je er klaar voor bent.

Hints

  • Drink veel van vloeistoffen om uitdroging te voorkomen. Water, vruchtensappen, thee en soep zijn allemaal goede opties.
  • De ernst van de operatie kan de kans op postoperatieve vermoeidheid verhogen.
  • Vermijd drugs, sigaretten en alcohol na de operatie, omdat deze stoffen genezing kan verhinderen.