Hoe te gebruiken Prolotherapy

Hoe te gebruiken Prolotherapy


Prolotherapy, die ook bekend staat als fibroproliferatieve therapie, is een niet-chirurgische behandeling voor het herstellen geblesseerde pezen en ligamenten, meestal in de benen, enkels en voeten. Het woord is afgeleid van het Latijnse "Prolo", wat betekent "te laten groeien," omdat de procedure is bedoeld om de groei van nieuwe ligament en peesweefsel aan te moedigen. Een arts injecteert een medisch gesteriliseerde oplossing van dextrose (suiker water) in het beschadigde gebied om de natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te versnellen. Het doel is om pijn te verlichten, verbeteren van kracht en kan de getroffen zone normale ontwikkeling sneller indien onbehandeld hervatten. Wanneer geïnjecteerd in pezen en ligamenten, de prolotherapy oplossing veroorzaakt een ontsteking in het beschadigde gebied, het versnellen van bloed en voedingsstoffen naar de beschadigde weefsels. Atleten, vooral professionals, maken vaak gebruik van prolotherapy om hun rug uitstappen en op het speelveld zo snel mogelijk.

instructies

Hoe te gebruiken Prolotherapy

1 Bespreek uw letsel met een arts en bepalen of prolotherapy healing en pijn-verlichting voordelen kunnen bieden in uw specifieke geval.

2 Anticipeer op een gemiddelde van 4-6 prolotherapy injecties en bezoeken aan de arts; meer behandelingen kan worden aangegeven, afhankelijk van de ernst van het letsel.

3 Bereid je voor op wat pijn en ongemak bij het ​​ontvangen van injecties, zoals de naald diep in het weefsel wordt geplaatst.

4 Verwacht follow-up pijn, meestal een stekend of licht branderig gevoel, omdat de dextroseoplossing irriteert het beschadigde weefsel, wat leidde tot het lichaam van de genezende mechanismen.

5 Volg de aanwijzingen van de arts voor herstel tijdens de behandeling en geen training niet overdrijven. Geef je lichaam de kans om te genezen.

Hints

  • Afwisselend warmte met ice packs op het getroffen gebied helpt de bloedsomloop en versnellen genezing.
  • Volg de instructies van een arts met een lichamelijke therapie. Probeer niet prolotherapy door uzelf.