Hoe te gebruiken Medroxyprogesterone

Medroxyprogesterone is een recept medicatie die wordt gebruikt voor de behandeling abnormale baarmoeder bloeden of onregelmatige menstruatiecyclus. Het wordt gebruikt door postmenopauzale vrouwen overgroei het baarmoederslijmvlies te voorkomen en het risico op endometriale hyperplasie, wat kan leiden tot baarmoederkanker indien onbehandeld verminderen. Het wordt gewoonlijk gedurende enkele dagen per maand. Uw arts zal de exacte dosering te bepalen als nodig is voor uw persoonlijke medische aandoening.

instructies

1 Bespreek het gebruik en de dosering van medroxyprogesterone met uw arts. Deze medicatie moet precies worden genomen zoals voorgeschreven voor het beste resultaat.

2 Neem de dokter aanbevolen dosering oraal met of zonder voedsel.

3 Prijzen maandelijkse fysieke examens tijdens het gebruik van medroxyprogesteron, en geef jezelf borstexamens.

4 Neem een gemiste dosis zodra u eraan denkt, maar een extra dosis niet in te halen voor een gemiste dosis. Als het te dicht bij de volgende dosis, overslaan.

5 Bewaar deze medicatie de buurt van direct licht in een koele, droge plaats.

Hints

  • Milde bijwerkingen zijn vaginale afscheiding, borsten, slapeloosheid, verhoogde acne en haargroei, buikkrampen, opgeblazen gevoel en misselijkheid, lichte jeuk of huiduitslag, veranderingen in het gewicht en de veranderingen in de menstruele cyclus. Dit geneesmiddel kan interageren met aminoglutethimides waardoor het minder effectief zijn. Praat met uw arts over alle andere medicijnen, vitaminen of kruiden-supplementen die kunnen interageren met medroxyprogesteron.
  • Niet roken tijdens het gebruik van medroxyprogesterone als roken risico op bloedstolsels verhoogt. Raadpleeg uw arts onmiddellijk als u een van de volgende bijwerkingen: netelroos, huiduitslag, ademhalingsproblemen, pijn op de borst, zwelling van de lippen, keel of gezicht, koorts, vaginale bloeden, geelzucht, borststukken, pijn op de borst, misselijkheid, zweten , zwelling in de benen, voeten en handen, verwarring, hoofdpijn of duizeligheid. Niet gebruiken medroxyprogesterone als u zwanger bent of borstvoeding of baarmoederkanker, abnormale vaginale bloeden, leverziekte of een voorgeschiedenis van een beroerte.