Hoe te gebruiken geneeskrachtige planten

Hoe te gebruiken geneeskrachtige planten


Als u geïnteresseerd bent in het ondersteunen van uw welzijn door middel van natuurlijke gezondheid, kruidengeneeskunde is een veilige, leuke en voedzaam weg te verkennen. Kruiden kunnen worden opgenomen in uw dagelijkse voeding, gemaakt in remedies en bewaard voor jarenlang gebruik. Ontdek de smaken, geuren en genezende eigenschappen van medicinale planten en voel de voordelen van een verbetering van de energie, een betere immuniteit en stralende huid.

instructies

1 Voeg frisse lente kruiden om je eten bij het ​​koken. Bladeren en bloemen van geneeskrachtige planten kunnen worden toegevoegd aan salades, terwijl andere kruiden kunnen worden toegevoegd aan het koken voor hun aromatische smaak, zoals rozemarijn, tijm, salie, citroenmelisse, munt, kelp, basilicum, Oost-Indische kers, koriander, bieslook, peterselie en knoflook .

2 Droge bladeren, bloemen en wortels grondig. Drogen geneeskrachtige planten helpen hun bewaring gedurende lange tijd, zonder ze verliezen hun therapeutische eigenschappen. Volgens Gillian Schilder, auteur van "A Herbalist-Medicine Making Werkboek", moeten gedroogde kruiden een groot deel van de kleur en het aroma van de verse plant te behouden. Om te drogen, te houden kruiden op een bakplaat in een donkere, droge plaats voor maximaal twee weken.

3 Maak kruidenthee van bladeren en bloemen. Veel kruiden zijn smakelijk en kan worden gemaakt in aangenaam smakende thee te nemen gezondheid tonics volgens Zoe Hawes, auteur van "Wild Drugs." Infusies kan heet of koud worden gedronken, als gorgeldranken en topisch aangebracht op de huid door een kompres.

4 Gebruik plantaardige oliën geneesmiddelen toegediend oliën te creëren. Vul een grote gesteriliseerde glazen pot losjes met gedroogde kruiden en de kruiden volledig te bedekken met olie. Voor dit doel kunt u of saffloerolie, druivenpitolie, amandelolie of olijfolie gebruiken. Deze methode zal de etherische oliën en aromatische eigenschappen van de plant te extraheren. Het is vooral nuttig voor het maken van medicijnen van lavendel, sint-janskruid, Calendula, duizendblad, vogelmuur, smeerwortel, borage bloem, tea tree en rozenbottel. Houd een luchtdicht deksel op de pot en laat het op een zonnige vensterbank voor twee weken, waardoor het een goede schudden elke dag.

5 Maak een tinctuur. Tincturen zijn gemaakt door een combinatie van water en alcohol, en haal de breedste scala van chemische bestanddelen uit de kruiden. Bovendien, de alcohol werkt als zijn eigen conserveermiddel. Gebruik een deel gedroogde plant om vijf delen wodka - in een schone, gesteriliseerde pot en op te slaan in een donkere, koele plaats gedurende zes weken - regelmatig schudden. Als het maken van een tinctuur uit planten met een hoog gehalte aan essentiële olie of harsen, zoals mirre, Calendula en hop, moet u aan een oplossing van 90 procent alcohol gebruiken.