Hoe te Gebakken garnalen op het fornuis Cook

Hoe te Gebakken garnalen op het fornuis Cook

Garnalen is een low-fat, low-calorie voedsel dat gemakkelijk kan worden gebakken in een paar minuten op het fornuis top. Garnalen is rijk aan hoogwaardige eiwitten, en het is een goede bron van kalium, fosfor, magnesium en vitamine A. Het is vermeldenswaard echter dat garnalen is hoog cholesterol en natrium. Omdat het voedzaam en eenvoudig om te koken, gebakken garnalen is een goede vervanger voor vlees en gevogelte in uw favoriete pasta gerechten, stoofschotels en roer friet en andere rijstgerechten. Er zijn voldoende verschillende gebakken garnalen recepten, alsmede andere bereidingswijzen, garnalen interessant voor een lange tijd.

Stap 1

Spoel de garnalen in koud water. Dep ze droog met schone papieren handdoeken. Verwijder de schelpen, als je wilt, door ze te knijpen in de buurt van de basis en wiebelen de garnalen vlees uit.

Stap 2

Zet 1 eetl. ongezouten boter en 1 el. olijfolie in een koekenpan. Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur tot de boter volledig smelt. Invaller gezouten boter als het de enige soort die je hebt, maar niet op smaak met meer zout, omdat de garnalen is natuurlijk zout.

Stap 3

Doe de garnalen in de koekenpan. Geef ze een toss elke minuut of zo, of spiegelen en beweeg ze rond met een houten lepel.

stap 4

Voeg gehakte knoflook en sjalot, rode of witte wijn, citroensap, paprikapoeder, rode peper vlokken, Cajun kruiden, verse kruiden of andere ingrediƫnten om te proeven, of zoals aangegeven door het recept die u volgt.

stap 5

Bak de garnalen voor ongeveer 3 tot 4 minuten op een matig hoog vuur. Haal ze uit de pan zodra ze zijn stevig en ondoorzichtig.

Tips

  • Als u wilt jas of brood de gebakken garnalen, dompel ze in het losgeklopte ei en dan baggeren ze in meel of paneermeel alvorens ze in de pan. Voor een volkoren boost, gebruik volkoren brood kruimels.

Wat je nodig hebt

  • papieren handdoeken
  • 1 eetl. ongezouten boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • Koekepan
  • Houten lepel