Hoe te Fade-Outs Snijd op een Longbow Riser

Hoe te Fade-Outs Snijd op een Longbow Riser


De handboog, anders aangeduid als de "self-bow," is een primitief wapen ontwerp teruggaat honderden jaren. Deze rechte-vormige bogen waren zeer gebruikt door het Engels tijdens de middeleeuwse oorlogsvoering. De boeg riser is het stijf, middelste deel van de boog waar de ledematen zijn bevestigd. Een riser wordt over het algemeen gesneden om uit te faden in de richting van de ledematen. Als je het maken van uw eigen handboog, het snijden van de fade-outs op een handboog riser kan worden bereikt thuis met weinig moeite en geschikt gereedschap.

instructies

1 Selecteer de hardhouten voorraad die u wilt gebruiken voor uw riser. Dergelijke bossen te overwegen zijn Amerikaanse esdoorn, bloodwood, Bubinga, eik of hickory.

2 Snijd de drie stukken hout tot 2 voet lang door 2 inch breed per stuk. Kies twee bossen naar beneden te trimmen tot 1/2 inch dik met behulp van een tafel zag. Laat de laatste houtvak 1 inch dik. Het verkrijgen van 1/4-inch hardhout voorraad en snijd drie stukken 2 voet lang te meten door 2 inch breed per stuk. Deze zullen passen tussen de hardhout.

3 Reinig al het hout secties met aceton. Dit verwijdert de olie uit het hout oppervlak en maakt ze makkelijker te lijmen. Scuff het hout aan beide kanten met behulp van middelgrote korrel schuurpapier zodat de lijm makkelijker in te stellen.

4 Stapel alle secties van hout in de volgende volgorde: 1/4-inch voorraad, 1/2-inch voorraad, 1/4-inch voorraad, 1/2-inch voorraad, 1/4-inch voorraad en 1-inch voorraad . Un-stapel hout en breng een tweedelige epoxy hout alle houten oppervlakken exclusief het buitenoppervlak van de bovenste en onderste lagen. Re-stack het hout in de aangegeven volgorde.

5 Klem het hout bij elkaar met behulp van 10 veerklemmen. Leg vijf enerzijds en vijf aan de andere kant van de stapel hout. Dit zorgt ervoor dat een constante spanning op het hout wordt gehouden.

6 Verwarm de oven voor op 180 graden Fahrenheit. Stel de geklemd hout in de oven en laat het opwarmen gedurende 8 uur. Neem het hout voorzichtig en laat het afkoelen voor 3 tot 4 uur.

7 Verwijder de veer klemmen. Voer het gelijmd hout stack door middel van een tafel zag aan alle vier zijden van het hout stapel vierkant en verwijder eventueel overtollige lijm. Nog net trimmen alle vier zijden met 1/32-inch.

8 Leg het hout op zijn kant, zodat u alle lagen kunt zien. Trek de riser patroon op het hout. Riser patronen zijn allemaal aan uw discretie. Typisch wordt het patroon enigszins gebogen van eind tot eind op de 1-inch stock zijde en gesneden verdwijnen in een punt naar de ledematen aan de andere kant.

9 Knip het patroon met behulp van een lintzaag. Zand langs de fade-out secties met behulp van fijn schuurpapier tot een gladde massa en beide uiteinden hebben een scherpe, platte punt.

Hints

  • Bij het snijden van de fade outs, voert het hout te beginnen aan het einde hoek in de lintzaag, en afbouwen van de snede het verlaten van een middelste gedeelte van 4-5 inches un-aangeraakt. Draai het bos rond en herhaal voor de andere fade-out. De andere kant heeft slechts een lichte buiging van begin tot eind. U kunt zand de buitenste curve met behulp van een trommel schuurmachine als u verkiest.
  • Bedien zagen met uiterste voorzichtigheid. Houd uw vingers uit de buurt van het mes en voortdurend aandacht aan uw werk om letsel te voorkomen.