Hoe te diagnosticeren rotator cuff tendinitis

Tendinitis is een pijnlijke ontsteking van een pees, meestal vereist rust, soms nodig chirurgie. Wanneer het voorkomt in de rotator cuff - een draagstructuur voor het schoudergewricht die spieren en pezen omvat - het is niet alleen pijnlijk is soms moeilijk te diagnosticeren. Tendinitis van de rotator cuff kunnen worden aangezien voor andere verwondingen of voorwaarden.

instructies

1 Zoek de rotator cuff. Dit wordt gevonden in het bovenste gedeelte van de arm bot waarin het gezamenlijk met het schouderblad vormt. Volgens de National Library of Medicine, de symptomen van rotator cuff tendinitis zijn: pijn geassocieerd met armbeweging; pijn in de schouder s nachts, vooral als liggend op de aangedane schouder; zwakte met het verhogen van de arm boven het hoofd, of pijn met overhead activiteiten (haar borstelen, het bereiken van voorwerpen op de planken).

Als de pijn is geassocieerd met een verhoging van de arm opzij, vooral in combinatie met een voorwaartse beweging, is het waarschijnlijk een rotator cuff probleem.

2 Denk aan andere oorzaken. Tendinitis verschilt van andere problemen doordat de pijn komt meestal geleidelijk. Het begint op de bovenarm en de zijkant van de schouder. Andere problemen die kunnen worden verward met tendinitis van de rotator cuff, en hoe ze verschillen van tendinitis, zijn onder meer:

Bursitis: ontsteking van de slijmbeurs sac tussen het schoudergewricht en de rotator cuff pezen; kan worden gecombineerd met tendinitis. Beide zijn ontsteking van zacht weefsel in de schouder. Behandelingsopties zijn dezelfde als voor tendinitis.

Spierspanning: Pijn kunnen zich plotseling voordoen, maar is relatief mild. een goede deal korter dan die voor tendinitis - hersteltijd met rust kan zo weinig als twee weken.

Acute scheur: Pijn is plotseling en hele arm, aan het tijdstip van verwonding.

Chronische traan: Zeer vergelijkbaar met tendinitis, hoewel de patiënt geen symptomen kunnen hebben; de pijn kan op geleidelijk en kan verergeren totdat de arm niet kan worden opgeheven. Behandelingsopties zijn vergelijkbaar met die van tendinitis (scheuren van de pees kan van onbehandelde tendinitis).

3 Denk aan uw activiteiten. Zoals bij de meeste vormen van tendinitis, wordt de ontsteking meestal veroorzaakt door overmatig gebruik, met name wanneer er problemen ontstaan ​​bij jongere mensen. Rotator cuff tendinitis wordt vaak geassocieerd met honkbal werpers, maar ook andere sporten zoals tennis, gewichtheffen en roeien, en de werkgelegenheid die soortgelijke bewegingen vereisen, zoals huis schilderen, kan ook leiden tot overmatig gebruik en de schade. Andere risicofactoren zijn zwakke schouderspieren, de leeftijd en een slechte houding.

4 Raadpleeg uw zorgverlener. Artsen zijn meestal in staat om tendinitis diagnosticeren van een beschrijving van de symptomen. De arts kan ook strek de arm of heb je het te verplaatsen om uit te vinden welke omstandigheden ertoe leiden dat de pijn en hoe ernstig het is. Als er twijfel bestaat over de oorzaak van de pijn, kan de arts een x-ray te vragen om te zien of de botten zodanig gewond of sporen die een onderliggende oorzaak van de schade zou kunnen zijn. Als dat niet tendinitis bevestigen, kan een echo of een MRI worden uitgevoerd om een ​​beeld van de schouder te verschaffen. In het algemeen echter tests zoals deze zijn niet verplicht om een ​​goede diagnose te stellen.

Oplossingen kunnen uitrekken van de schouder, anti-inflammatoire geneesmiddelen, suikerglazuur, steroïde injecties, fysiotherapie, het gebruik van een sling of, in het ergste geval operatie - zelfs schouderprothese. Zorg ervoor dat u het advies van uw zorgverlener te volgen, vooral geduldig met het genezingsproces te zijn. Haasten om terug op de heuvel te krijgen is een uitnodiging om erger letsel.

Hints

  • Raadpleeg uw arts om de diagnose te bevestigen en het bepalen van een cursus van de behandeling.