Hoe te diagnosticeren longpest

Hoe te diagnosticeren longpest


De uitdrukking plaag kan algemeen worden gebruikt om te verwijzen naar een epidemie van een ziekte. In een medische context, echter specifiek betrekking op de bestrijding van Yersinia pestis, een staafvormige bacterie. Deze aandoening staat bekend om zijn vermogen om grote aantallen mensen te doden. Longpest is zeer besmettelijk en kan tussen mensen worden overgedragen door middel van aerosol druppels. De volgende stappen laten zien hoe longpest diagnosticeren.

instructies

1 Observeer longpest tot een abrupt begin gekenmerkt door koude rillingen en koorts met pijn op de borst, hoesten, ademhalingsproblemen en bloedige sputum hebben. Inflammatoire zwellingen van de lymfeklieren genaamd buboes kunnen ook aanwezig zijn.

2 Zorg voor een geschiedenis van de patiënt. Longpest moeten sterk worden overwogen als de patiënt is van een endemisch gebied, heeft koorts en heeft een geschiedenis van blootstelling aan knaagdieren.

3 Run routine bloedonderzoek. Longpest veroorzaakt een toename van het aantal leukocyten en perifeer bloed uitstrijkjes toont typisch toxische granulaten en Dohle organen. Yersinia pestis kan vaak gekweekt uit het bloed uitstrijkje zijn.

4 Gebruik aanvullende tests om te helpen bij een snelle diagnose. Een directe immunofluorescentie van een kweek of fluïdum kan helpen en passieve hemagglutinatie test van het serum van de patiënt kan een patiënt in de acute of herstellende fase van longpest detecteren.

5 Bevestig de aanwezigheid van pest bacillen in een referentielaboratorium. In de Verenigde Staten, gekwalificeerde laboratoria zijn alleen beschikbaar in endemische landen en de Verenigde Staten Centers for Disease Control and Prevention.