Hoe te diagnosticeren Labyrinthitis

Hoe te diagnosticeren Labyrinthitis


Labyrinthitis is een ontsteking van het labyrint werkwijze het binnenoor. Bacteriën of virussen veroorzaken samen met een lokale of systemische infectie. Viral labyrinthitis is de meest voorkomende vorm en komt eens in de 10.000 mensen, maar dat percentage stijgt tot 1 op de 4 patiënten met herpes oticus.

instructies

1 Zorg voor een grondige medische geschiedenis, met inbegrip van de symptomen, voorbij medische aandoeningen en medicijnen. Dit is essentieel omdat labyrinthitis heeft vele mogelijke oorzaken.

2 Let op symptomen van labyrinthitis. Deze bestaat meestal hoogtevrees die bewegingscognitieve koppositie. Zeer variabel types van gehoorverlies zijn ook kenmerkend voor labyrinthitis. Andere symptomen zijn volheid in het oor, een beltoon en ontslag uit het oor. De infectie kan niet-specifieke symptomen zoals koorts, misselijkheid en braken.

3 Voer een lichamelijk onderzoek dat het hoofd en de nek, vooral de oren omvat. Een uitwendig onderzoek van de oren kan tekenen van cellulitis, mastoïditis of eerdere operatie te laten zien. Het trommelvlies kan geperforeerd zijn of een cyste.

4 Conduct specifieke laboratoriumtests om een verwekker te vinden. Voorkomende virale oorzaken van labyrinthitis omvatten cytomegalovirus, bof, varicella-zoster virus, rubella virus, influenza en herpes simplex virus 1. Mogelijke oorzaken zijn bacteriën Staphylococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae en Moraxella catarrhalis.

5 Neem een audiogram wanneer de patiënt labyrinthitis kan hebben. Virale labyrinthitis gewoonlijk veroorzaakt een licht tot matig gehoorverlies, met name in de hogere frequenties. Ernstige bacteriële labyrinthitis veroorzaakt typisch een eenzijdige hoogfrequent gehoorverlies, hoewel het vaak bilateraal meningitis.