Hoe te diagnosticeren baby Eczeem

Hoe te diagnosticeren baby Eczeem


Baby eczeem is een huidaandoening die baby's ellendig met pijn en hevige jeuk kan maken. Ongeveer 20 procent van de baby ontwikkelen eczeem, die vergelijkbaar is met een allergie en wordt vaak veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals levensmiddelen of kunstmatige parfums lotion, zeep of detergentia. Niet alle huiduitslag of jeuk op de baby's zijn eczeem echter, dus het is belangrijk om te weten hoe het te diagnosticeren, zodat u uw arts te raadplegen over de beste manier van handelen.

instructies

1 Kijk naar de vorm van huiduitslag die uw baby heeft. Eczeem is altijd rood en erg jeuken. Soms lijkt het alsof flarden van dikke, droge huid met vlokken op de top, terwijl andere gevallen worden weergegeven als kleine rode bultjes die kunnen blaren of huilen een heldere vloeistof.

2 Onderzoek van de baby hoofdhuid en luier gebied. Een uitslag die is droog en schilferig, maar niet rood en jeukende misschien een onschuldige vorm van eczeem te zijn, de zogenaamde infantiele seborrhoeische eczeem of wieg cap. Wieg cap is niet irriterend voor de baby, en geeft doorgaans vanzelf binnen enkele maanden. Het toepassen van ongeparfumeerde olie of lotion kan helpen de onaangename verschijning van de uitslag.

3 Controleer het hele lichaam van uw baby om te zien waar de uitslag verschijnt. Eczeem neigt te beginnen op het voorhoofd of wangen rond de mond, maar het kan ook op de armen van de baby, borst, rug en benen. Op oudere baby's en kleine kinderen, eczeem patches vaak in de bochten van de knieën en ellebogen en op de handen en enkels.

4 Denk aan de leeftijd van de baby wanneer je voor het eerst een uitslag zien. Eczeem meestal verschijnt eerst wanneer de baby is 2 of 3 maanden oud, maar het kan op elk moment beginnen tussen geboorte en 5 jaar oud.

5 Denk na over jezelf en andere leden van uw gezin. Eczeem is meestal een erfelijke aandoening. Baby's hebben meer kans op eczeem hebben als andere familieleden hebben het ook, of als er andere familieleden allergieën, astma of hooikoorts.

6 Praat met uw arts als u vermoedt dat uw baby heeft eczeem. Sommige gevallen kunnen worden behandeld met over-the-counter remedies, maar meer ernstige gevallen kunnen voorschrijven crèmes of orale medicatie nodig.

Hints

  • Let op uw baby's uitslag op tekenen van infectie, zoals pus of huid die warm aanvoelt. Babies krabben vaak eczeem zo veel dat het breekt de huid en laat de bacteriën in te voeren.