Hoe te communiceren Pain met uw arts

Pijn is iets wat alle mensen ervaren op een of ander moment. De mate van pijn kan variëren van zeer licht tot ondraaglijk. Veel mensen hebben moeite om te communiceren de mate van pijn die ze voelen met hun arts. Evenzo kunnen artsen liet gevoel zeer gefrustreerd door het onvermogen van de patiënt om te communiceren in hun pijn. U kunt helpen om de communicatie problemen te voorkomen door te leren effectieve manieren om pijn te beschrijven aan uw arts.

instructies

Patiënt communicatie technieken.

1 Beschrijf je pijn met behulp van het weegsysteem. Veel artsen worden onderwezen deze methode op school. Aangezien iedereen anders pijn ervaart, kan het nodig zijn een nummer om de intensiteit van de pijn communiceren. Minor pijn kan worden omschreven als een een of twee, terwijl het niveau van tien is gereserveerd voor de ergste pijn die je ooit hebt gevoeld.

2 Gebruik adjectieven om uw mate van pijn te beschrijven. Een plotselinge pijn kan ook worden beschouwd als een scherpe pijn of een stekende pijn. Beukende kan verwijzen naar een hoofdpijn. Andere bijvoeglijke naamwoorden te beschrijven pijn kan stekend, diep, branden, druk, tintelingen en kloppend te nemen. Het kan nodig zijn om wat tijd te besteden aan de pijn om te bepalen wat de beste mogelijke omschrijving.

3 Zoek raakvlakken met uw arts. Een arts die persoonlijke ervaring in het geven van geboorte heeft in staat zal zijn om te begrijpen wat je bedoelt als je haar vertellen je pijn is zo intens als arbeid. Zeggen je teen voelt alsof het is gestoken door een bij of je rug voelt alsof je bracht de dag graven kan een goed woord beeld voor uw arts te maken. Beschrijf pijn door middel van gemeenschappelijke, alledaagse taal.

4 Leg uit veranderingen in levensstijl met betrekking tot uw pijn. Uw arts kan veel over uw niveau van pijn te onderscheiden als hij weet dat u niet in staat om je regelmatig 's avonds te nemen zijn wandelingen, of dat u moeite hebt met het opheffen van uw handen om je haar te wassen. Slaapstoornissen als gevolg van pijn moet worden meegedeeld aan uw arts. Bespreek eventuele onderbrekingen in de dagelijkse routines veroorzaakt door uw pijn.

5 Vraag uw arts of hij het ​​niveau van de pijn die je ervaart begrijpt. Communicatie is een tweerichtingsverkeer. Veel misverstanden worden opgelost wanneer uw arts u vertelt wat hij hoort je zeggen. Het kan nodig zijn om een ​​andere methode te gebruiken als je het gevoel een mededeling kloof bestaat met betrekking tot uw mate van pijn. Sommige mensen reageren beter op het geschreven woord is dan het gesproken woord. Maak een pijn dagboek met dezelfde beschrijvende taal. Schrijf op hoe laat je de pijn en wat je aan het doen waren op het moment, evenals het niveau van intensiteit gevoeld. Deel dit met je arts voor het opruimen van alle verwarring.

6 gebruik van de hulp van de verpleegkundige van uw arts. De verpleegkundige kent vaak de arts communicatiestijl en kan blijken te zijn een nuttige bondgenoot zijn wanneer u helpen om het niveau van de pijn die je ondervindt te beschrijven.