Hoe te Cold Sore Pijn en Jeuk Verzacht

Hoe te Cold Sore Pijn en Jeuk Verzacht

Koude zweren, ook wel koortslip, verschijnen rond de mond, op de lippen of het tandvlees. Zeer besmettelijke, koortslip een gemeenschappelijke medische aandoening veroorzaakt door een virus van de herpes familie. De eerste symptomen van een koortslip omvatten tintelingen, jeuk en branden. Binnen 12 uur, met vocht gevulde blaasjes verschijnen die uiteindelijk in omvang toenemen en scheuren. Veel over-the-counter medicijnen bestaan ​​om te helpen kalmeren de bijbehorende pijn en jeuk, en een paar huismiddeltjes kan ook helpen. In de meeste gevallen koortsblaasjes ruimen op hun eigen binnen een paar weken met thuisbehandeling.

Stap 1

Solliciteer over-the-counter antivirale crème te helpen verminderen pijn en versnellen de genezing van een koortslip. De Universiteit van Texas in Austin raadt het gebruik van antivirale crème bij de eerste tekenen van een koortslip, of in ieder geval binnen 24 uur na het begin van de symptomen voor de beste resultaten.

Stap 2

Houd een ijsblokje over de koortslip voor vijf tot 10 minuten één keer per uur tijdens de tintelingen fase van een koortslip. Dit verdooft het gebied en vertraagt ​​de ontwikkeling van de koortslip door het verlagen van de bloedstroom, volgens de Universiteit van Wisconsin in Madison.

Stap 3

Solliciteer zinkoxide zalf direct op de koortslip te helpen verminderen pijn en jeuk. UHS University Health Services adviseert het aanbrengen van de zalf pas na een korst op de wond heeft gevormd. Het toepassen voordat een korst vormen kan de tijd die het kost om te genezen te verhogen.

stap 4

Dompel een katoenen bal aan vitamine E olie en plaats over koortsblaasjes. Zijn plaats te houden gedurende 15 minuten. Herhaal dit met een frisse watje eenmaal per drie uur. Volgens de Universiteit van Michigan Health System, zal deze behandeling helpen verzachten koortslip pijn en snelheid genezing.

stap 5

Gebruik een plaatselijke verdoving met benzocaïne, lidocaïne of tetracaïne, meestal verkrijgbaar over-the-counter in de gel of crème vorm. De Universiteit van Arizona Health Pharmacy meldt dat deze stoffen zorgen voor een snelle verlichting van de jeuk en pijn veroorzaakt door een koortslip.

waarschuwingen

  • Raadpleeg onmiddellijk een arts als u een koortslip gepaard met pijn die eten of drinken, zwelling, irritatie van de ogen voorkomt ervaren, pus uit de wond, koorts meer dan 100 graden F, of als uw koortslip geneest niet binnen twee weken.
  • Niet wrijven of krassen op je koortslip, omdat dit kan leiden tot infectie. Gebruik een wattenstaafje om medicatie toe te passen om te voorkomen dat het breken van de pijn.
  • Vermijd kruidig ​​en zoute voedingsmiddelen, die kan leiden tot pijn wanneer ze in contact komen met een koortslip komen.

Tips

  • Aankoop over-the-counter antivirale crème ontwikkeld voor gebruik op koortsblaasjes, zinkoxide zalf, vitamine E olie en actuele verdovingsmiddelen bij uw plaatselijke drogist.

Wat je nodig hebt

  • antivirale cream
  • Zinkoxide zalf
  • watje
  • Vitamine E olie
  • plaatselijke verdoving