Hoe te Carbon verwijderen van koolzuurhoudend water

Hoe te Carbon verwijderen van koolzuurhoudend water


Koolzuurhoudend water is water waarin een overmaat aan kooldioxide is opgelost, meestal door borrelen van kooldioxide door middel van gefilterd water onder druk. De resulterende oplossing wordt dan afgegeven uit een sifon of sodafontein voor onmiddellijke consumptie, of gebotteld aan de oplossing leidt. Een glas of een fles koolzuurhoudend water gelaten op kamertemperatuur zal uiteindelijk verliezen dit overtollige koolstofdioxide, maar er zijn manieren om het proces te versnellen, indien gewenst.

instructies

1 Open de fles bij gebruik van gebotteld koolzuurhoudend water; de daling van de druk zal een deel van de opgeloste kooldioxide doen bruisen en te ontsnappen. Giet het koolzuurhoudend water in een pan. De onrust wordt veroorzaakt door het gieten zal meer van de gevangen kooldioxide schudden los, waardoor de koolzuurhoudend water verder bruisen.

2 Verwarm de koolzuurhoudend water totdat het bruisen stopt en het water kookt. Roer de koolzuurhoudend water naar de-off gassing te versnellen; echter, tegen de tijd dat de kook bereikt, de opgeloste gassen in het water hebben verdreven, waardoor het water of mineralen, smaakstoffen, etc. die zijn toegevoegd in de pan.

3 Giet de hete water in een pot of fles. Doe een dop op de fles om te voorkomen reabsorbing kooldioxide uit de lucht wanneer het afkoelt.

Hints

  • Begin met zuiver koolzuurhoudend water, als je wilt om het koolstofgehalte van de resulterende water te verminderen. Bottled Seltzer en "soda water" bevatten vaak natriumbicarbonaat, dat wordt toegevoegd aan de zuurgraad koolzuurhoudend water te verminderen. Mineraalwater bevat natuurlijk of toegevoegd carbonaten, die de zuurgraad te verlagen en geef het een kenmerkende smaak.
  • Deze eenvoudige verwarmingsproces schijven opgeloste gassen uit water, waaronder zuurstof en kooldioxide. Hierdoor smaakt het water "flat." Het koelen van het water en het gieten van de ene container naar de andere - een proces genaamd beluchting - zal een kleine hoeveelheid van deze verloren gassen te vervangen. Beluchting bij normale atmosferische druk zal geen koolzuur te herstellen, echter.
  • Voor een grondiger verwijdering van opgeloste koolstof verbindingen die in het water achterblijven (zoals calciumcarbonaat en magnesium- bicarbonaat), destilleren sodawater in een opvangbak waarin sommige of alle lucht wordt verplaatst in het proces van het vullen.