Hoe te Bogen in Flat Feet Rebuild

Hoe te Bogen in Flat Feet Rebuild


Platte voeten zijn structurele en gemakkelijk te zien wanneer u een blik werpen op de zolen van je voeten. Als u geen zichtbare voetboog, kan deze erfelijke of door het dragen van schoenen die niet ondersteunen de bogen zijn.

Wederopbouw van de bogen in de voet bed kan beginnen met de voet oefeningen vaak door gezondheidswerkers aan te raden om mensen met een zichtbare platvoeten of mensen met zeer ondiepe bogen.

Als u ernstige enkel, knie, lage rug of nekpijn, kan worden gerelateerd aan uw platte voeten en moet u een arts voor medische begeleiding zien.

instructies

1 Bepaal waar uw bogen zijn in je voeten. Bogen langs de buurt van de wreef van de voeten, onder de basislijn van je tenen, in het midden van de zolen van je voeten en een kleinere boog in de buurt van je hiel.

Het doen van deze eenvoudige oefeningen onder consequent u kunnen helpen de wederopbouw van uw bogen --- deze netwerk van spieren ---, zodat binnen een jaar, zult u merken heb je een zichtbare boog in je voeten.

2 Begin met het zittend in een stoel en kom te zitten op de rand van het dus je voeten zijn gemakkelijk plat op de grond en de knieën gebogen om een hoek van 90 graden.

Leg een dikke handdoek flat in de voorkant van je voeten, zodat beide voeten volledig op de handdoek. Pak de handdoek met je tenen en rol de handdoek van je af.

Hierdoor zal een beroep doen op vijf verschillende netwerk van spieren aan de onderkant van je voeten: versterking van deze spieren kunnen helpen om een ​​functionele boog terug naar je voeten. Herhaal deze oefening rollen 2 of 3 keer.

3 Strooi een handvol grote knikkers in de buurt van je stoel. In de stoel zitten, gebruiken de ene voet op een marmeren grijpen op een moment en zet het in een kleine emmer in de buurt. Ga door totdat je hebt beweeg je kleine stapel van knikkers in de emmer. Herhaal dit met de tweede voet. Doe eens te meer voor elke voet.

Door dit te doen kunt u alle spieren in de voet die letterlijk zal brengen het articuleren "lente terug in uw stap."

4 Sta op uit je stoel en zet je blote voeten plat op de grond, zodat ze zijn heupwijdte afstand van elkaar. Stel je voor dat je staat op het strand met zand onder je voeten. Til de tenen van je rechtervoet en stel je grijpen zo veel zand onder je voet: grijp het en laat het los.

Ga door met deze tillen, grijpen en het vrijgeven van beroep tot 30 seconden. U zult merken dat de spieren op de zool van je voeten band: deze vaak genegeerd spieren krijgen een training om verzwakte spieren te versterken. Herhaal dit om de tweede zijde.

5 Draag ergonomische schoenen die je bogen en de kop van uw hielen volledig te ondersteunen. Flip flops doen dit niet, noch schoenen die volledig vlak in de voet bed zijn.

Women's schoenen met een hak van meer dan 2 inches vaak minder ergonomisch te zijn: ze kantel het bekken naar voren in een anterieure tilt, het creëren van een overdreven bocht in de lage rug (lordose) en stak het hoofd naar voren, het creëren van compressie in de nek. Schoenen met hoge hakken kan een te hoge boog die de fascia plantaris die loopt langs de zolen van de voeten zal overstretch creëren.

6 Wear klompen aan uw voeten uit te oefenen om te helpen de wederopbouw van uw bogen. Klompen uitoefening van uw benen, ook. Klompen worden vaak gedragen door verpleegkundigen, koks, serveersters en anderen die de hele dag staan ​​op hun voeten.

Goed ontworpen klompen houden de voeten gezond door "dwingen" de tenen te grijpen de voet bed en het netwerk van spieren in de voet bezig zijn, uitgerekt, en versterkt om de bogen in de voeten te behouden.

Hints

  • Als u ervoor kiest om hoge hakken aan het werk te dragen, bijvoorbeeld, schoppen ze je voeten wanneer u zitten aan uw bureau en beweeg je voeten over een "Footsie roller." Deze voet rollen zijn meestal gemaakt van hout, geribbelde en ze strek de fascia plantaris spieren op de zolen van je voeten. Later, vergeet niet om te doen ten minste één van de bovenstaande oefeningen om "repareren" uw bogen van het dragen van die hoge hakken.
  • Zie een podotherapeut of een fysiotherapeut als je niet in staat zijn om comfortabel te lopen als gevolg van uw gevallen bogen.