Hoe te berekenen botmineraaldichtheid

Hoe te berekenen botmineraaldichtheid


Osteoporose is de verslechtering van botmineraal, wat kan leiden botten gemakkelijker vatbaar voor botbreuken zijn. Om uw risico op het ontwikkelen van osteoporose te bepalen, of voor een arts om te bepalen of je het verbeteren na osteoporose behandelingen, moeten artsen een soort van bot mineraal dichtheid testen uit te voeren om beslissingen met betrekking tot uw gezondheid zorg. Botmineraaldichtheid is de sterkte en de dichtheid van de botten in je lichaam, die helpt bepalen hoe sterk ze zijn en hoe gevoelig ze zijn op de pauzes en breuken.

instructies

1 Vraag uw arts om te beginnen met de meest voorkomende en accurate testmethoden botmineraaldichtheid, een DEXA scan. DEXA staat voor dual energy X-ray absorptiometrie en gemakkelijk tekenen van osteoporose detecteren in de eerdere fasen. Je hoeft niet om te kleden of gaan door middel van een uitgebreid onderzoek - het is zo simpel als een X-ray, en kan gedaan worden om de twee jaar te controleren waar u zich op in termen van uw botdichtheid.

2 Beschouw een perifeer DEXA scan. Het is vergelijkbaar met een X-ray procedure, maar testen slechts een bepaald deel van je lichaam, zoals uw hand of voet. Ze zijn sneller en handiger dan een typische DEXA scan, maar heb je geen volledige scan van het lichaam te geven. Het is een snelle, eenvoudige en minder uitgebreid manier van het testen van uw botdichtheid terwijl de resultaten onmiddellijk het ontvangen van uw arts.

3 Bepaal of een CAT-scan beter voor u zal werken als een DEXA scan niet. Een CAT-scan, of geautomatiseerde axiale tomografie scan is een scan van uw hele lichaam en kan testen op botmineraaldichtheid. Echter langer en ze zijn veel duurder dan DEXA scans.