Hoe te bereiden voor een leverbiopsie

Hoe te bereiden voor een leverbiopsie


Niemand vindt het leuk om te horen dat de arts een leverbiopsie heeft besteld. De lever is een vitaal orgaan en je kan zorgen te maken over iets mis gaan tijdens de procedure. Hier is hoe voor te bereiden op een leverbiopsie, zodat u de best mogelijke herstel zal moeten en ook mentaal voorbereid om te gaan door middel van de procedure.

instructies

1 Leer de details van hoe de lever biopsie wordt gedaan. Voor een naald biopsie van de lever, wordt u over het algemeen genomen om de beeldvorming centrum van het ziekenhuis, zodat de naald kan worden geleid door de ultrasone machine. Dan is de arts die de biopsie opduikt in scrubs en verdooft het gebied waar de biopsie zal worden genomen. Weten deze gegevens op voorhand zal beter bereidt je mentaal voor de procedure.

2 Volg de instructies van het ziekenhuis voor eten en drinken intake voordat de procedure. In de meeste gevallen wordt u gevraagd om de ochtend voordat de procedure snel en je zult in staat zijn om een ‚Äč‚Äčlichte maaltijd te eten als je voelt er naar toe daarna.

3 Draag losse, comfortabele kleding. Uw zijde zere na de procedure, zodat u niet wilt strakke jeans of iets anders nauwsluitend naar het ziekenhuis te dragen. Een naald biopsie is een poliklinische procedure en u zult naar huis te gaan op dezelfde dag in de kleren die je daar droeg.

4 Wees bereid om het gemakkelijk voor een dag of twee na de ingreep te nemen. Een leverbiopsie vereist dat u geen zware werk voor ten minste 24 uur later te doen. Heeft u hulp beschikbaar, zodat u kunt uitrusten en take it easy.

5 Weet dat u wordt gevraagd om het licht te eten voor de volgende dag of zo na de ingreep. De lever bevindt zich in de spijsvertering en makkelijk op de gebakken voedsel voor een dag of twee na de biopsie het een kans om te herstellen geven.

Hints

  • Volg de instructies van uw arts voor het heffen en de activiteit beperkingen op de brief aan interne bloeden te voorkomen. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, medicijnen u allergisch bent en of je zwanger bent bent.
  • Heeft aspirine of andere bloedverdunnende producten niet te nemen tot een week voor de lever biopsie. De lever is een vasculair orgaan zodat een goede stollingsfactor goed te genezen vereist; Dit zal voor de biopsie worden gecontroleerd.