Hoe te beheren vloeibaar ijzer

Hoe te beheren vloeibaar ijzer


IJzer is een voedingsstof die grotendeels in de rode bloedcellen wordt opgeslagen en speelt een belangrijke rol bij de afgifte van zuurstof door het lichaam. De National Institutes of Health Bureau van voedingssupplementen bepaalt dat kinderen vanaf de geboorte tot en met 18 jaar oud moet nemen tussen elke dag 7 en 15 mg ijzer. Volwassenen hebben 8-27 mg per dag, afhankelijk van leeftijd en geslacht. IJzer is in veel voedingsmiddelen maar kan worden versterkt door middel van voedingssupplementen indien nodig. Eén van de vormen waarin ijzersupplementen beschikbaar is een vloeistof of drank. Vloeibaar ijzer moet juiste wijze toegediend dat de minerale correct in het lichaam wordt geabsorbeerd.

instructies

1 Meng de vloeistof ijzersupplement met water of een vruchtensap, zoals appel, sinaasappel of tomatensap. De National Institutes of Health Bureau van voedingssupplementen suggereert dat calcium de opname van ijzer-supplementen kan remmen, zodat het mengen met melk wordt afgeraden. Doses van vloeibaar ijzer variëren afhankelijk van uw leeftijd, geslacht en voedingsbehoeften; volwassen dosis varieert van 10 tot 30 mg per dag, terwijl een dagelijkse kind zou kunnen nemen 6-10 mg van vloeibaar ijzer. Het ijzer moet worden geroerd in een 8 oz. glas water of sap voor volwassenen en 4 oz. vloeistof voor kinderen volgens de Mayo Clinic.

2 Dien vloeibaar ijzer één uur voor het eten van een maaltijd of twee uur nadat je hebt gegeten, indien mogelijk. Het mineraal neemt in je lichaam gemakkelijker en effectiever op een lege maag. Als het voedingssupplement verstoort uw maag, kunt u vloeibaar ijzer nemen met een kleine snack.

3 Drink de vloeibaar ijzer en water of sap combinatie met een rietje om vlekken van de tanden te voorkomen. Ijzersupplementen in een orale oplossing formulier kan een donkere verkleuringen op de tanden veroorzaken; met behulp van een rietje beperkt de blootstelling van het ijzer om je tanden. Als u het toedienen van vloeibaar ijzer om een ​​baby die niet een rietje te gebruiken, gebruik dan een druppelaar en zet de vloeistof zo ver terug op de tong van het kind mogelijk te maken, zonder dat kokhalzen.

4 Beperk uw consumptie van zuivelproducten, koffie, thee, spinazie en volkoren graanproducten en broodproducten terwijl u vloeibaar ijzer. U kunt deze items te eten, maar probeer niet om ze te eten een uur voordat je aan te vullen of twee uur later. Deze voedingsmiddelen kunnen een negatieve interactie met het strijkijzer en het voorkomen van een goede absorptie.

Hints

  • De Mayo Clinic suggereert tandenpoetsen met zuiveringszout om vloeibaar ijzer vlekken te verwijderen van uw tanden.
  • Als u vergeten bent een dosis van uw ijzersupplement te nemen, overslaan en neem de volgende dosis zoals gepland. Verdubbeling up op doses kan een toevallige overdosis veroorzaken.