Hoe te behandelen sikkelcelanemie

Hoe te behandelen sikkelcelanemie


Sikkelcelanemie veroorzaakt door de ontwikkeling van onregelmatig gevormde rode bloedcellen en hemoglobine, die blijven steken kan in de bloedvaten, ontneemt de toevoer van zuurstof naar het lichaam, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een beroerte. Sikkelcelanemie is een erfelijke aandoening en duurt een heel leven nadat de diagnose is gesteld. Terwijl sikkelcelanemie staat bekend voor het inkorten van levensverwachting, door te werken met een ervaren gezondheidszorg team, kunt u de behandeling van sikkelcelanemie en leiden een productief leven.

instructies

Behandel sikkelcelanemie

1 Bepaal of u last heeft symptomen van sikkelcelanemie. Deze kunnen onder meer pijn op de borst, ischemie (een beperking van de bloedsomloop), ademhalingsmoeilijkheden, bot schade en koorts. Sikkelcelanemie veroorzaakt ook laag hemoglobinegehalte die worden gecontrasteerd door een verhoging van het aantal bloedplaatjes en witte bloedcellen. Geelzucht en meest voorkomende vormen van anemie kunnen ook aanwezig zijn.

2 Neem contact op met een gekwalificeerde arts om te bepalen of u wel of niet sikkelcelanemie. Het testprotocol voor het bepalen van de aanwezigheid van sikkelcelanemie is gelelektroforese, die verscheidene eiwitten in het bloed gescheiden door middel van een elektrische lading. Als de diagnose wordt bereikt, kan een geschikte behandeling routine worden vastgesteld.

3 Gebruik orale antibiotica om te helpen bij het ​​beheren sikkelcelanemie. Jongere kinderen die sikkelcelanemie ontwikkelen kan nodig zijn om antibiotica intraveneus te nemen op een regelmatige basis. Deze antibiotica kunnen gepaard gaan met zinksupplementen, die kunnen helpen om de celmembranen te stabiliseren.

4 Probeer analgetica en andere vormen van pijnmedicatie te gaan met de plotselinge pijn die vaso-occlusieve crises kunnen worden voorzien. Vatafsluitende crises intense perioden van pijn veroorzaakt door beperkingen in de bloedvaten veroorzaakt door de onregelmatig gevormde rode bloedcellen en hemoglobine. Voor meer ernstige episodes, kan het nodig zijn de patiënt te worden opgenomen in een ziekenhuis, om de juiste behandeling voorschrijven van geneesmiddelen ontvangen.

5 Seek zuurstof behandeling voor acute borst crises die zich kunnen ontwikkelen met patiënten van sikkelcelanemie. Ernstige pijn op de borst kan vaak worden verlicht door het inademen van zuivere zuurstof onder nauw toezicht van uw gezondheidszorg team.

Hints

  • Het wordt aanbevolen voor personen die een familiegeschiedenis van sikkelcelanemie om genetische counseling en screening ondergaan voordat het hebben van kinderen om de mogelijkheid van het passeren van de sikkel-cel-gen aan toekomstige generaties te verminderen.