Hoe te behandelen Sepsis

Hoe te behandelen Sepsis


In de meeste gevallen heeft het lichaam een ​​efficiënte en effectieve manier om infectie bestrijden en het lichaam weer gezond. De aanwezigheid van sepsis betekent dat het lichaam zelf lijdt een infectie die levensbedreigend kunnen zijn. Meer dan 750.000 mensen zijn gediagnosticeerd met sepsis elk jaar, en meer dan 215.000 zullen sterven aan het. Terwijl de standaard behandeling kan het niet helpen genoeg mensen, vroege opsporing en agressieve behandeling kan het sterftecijfer te verlagen.

instructies

Behandel Sepsis

1 Bepaal de juiste source control en anti-infectiva. Patiënten met bepaalde voorwaarden, zoals gangreen en ernstige brandwonden, kan chirurgische bron controle nodig.

2 Seek cardiovasculaire ondersteuning, met name omdat hypotensie gaat vaak samen met ernstige sepsis. Deze stap is het verbeteren van de bloeddruk en het nemen van maatregelen om septische shock te voorkomen.

3 Zorg voor ondersteuning van de ademhaling aan zuurstof en ventilatie problemen te korten. De meeste patiënten vereisen ofwel intubatie of mechanische ventilatie.

4 Vraagt ​​nierfunctievervangende therapie om problemen zoals verminderde urineproductie en andere symptomen van nierfunctiestoornis aan te pakken.

5 Meer informatie over de bloedglucose en de behandeling van abnormale insuline niveaus. Hyperglycemia is een veel voorkomend symptoom van ernstige sepsis.

6 Meer informatie over geactiveerd proteïne-C, een medicijn dat veelbelovende resultaten heeft laten zien voor het stimuleren van nutritionele ondersteuning van een patiënt.

7 Denk aan andere noodzakelijke vormen van ondersteunende zorg, zoals sedatie of behandeling van diepe veneuze trombose.

Hints

  • Het overwinnen van sepsis vereist onderwijs en begrip. Zie Sepsis.com voor uitgebreide informatie over deze ziekte (zie bronnen hieronder).
  • Bij sepsis landt een patiënt op de intensive care unit, is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. Een aantal handige vragen zijn te vinden op de website van Eli Lilly and Company (zie bronnen hieronder).
  • Sepsis patiënten moeten niet te voelen dat ze alleen zijn. Ze kunnen ondersteuning en informatie van organisaties zoals het Internationale Sepsis Forum (zie bronnen hieronder) te zoeken.
  • Vroege opsporing is van cruciaal belang. Zodra sepsis hele lichaam verspreid, behandeling in de meeste gevallen te laat.
  • Sepsis heeft bepaalde waarschuwingssignalen, zoals abnormale lichaamstemperatuur, ademhalingsproblemen, abnormale witte bloedcellen en race van het hart. Anders, vroegtijdige opsporing gemakkelijker te behandelen sepsis.
  • Ken de risicofactoren van sepsis. Dergelijke factoren omvatten leeftijd, HIV-infectie, alcoholverslaving, diabetes en bepaalde medische behandelingen die de patiënt vatbaar voor toegenomen infecties kunnen verlaten.