Hoe te behandelen Rotavirus bij kinderen

Rotavirus is een virus dat het maagdarmkanaal beïnvloedt. Het is de belangrijkste oorzaak van ernstige diarree bij zuigelingen en kinderen, waardoor miljoenen gevallen van diarree wereldwijd elk jaar. Volgens de Nemours Foundation, hebben bijna alle kinderen besmet raken met het virus door de tijd dat ze bereiken van vijf jaar, waarbij de meeste gevallen veroorzaken slechts milde symptomen. In sommige kinderen, de infectie ernstig wordt. Ziekenhuisopname vereist ongeveer 55.000 kinderen per jaar. Symptomen van rotavirus bij kinderen zijn koorts, diarree, braken en buikpijn. De diarree kan overvloedige, waterige en blijven langer dan een week.

instructies

1 Laat uw kind bloed, urine en ontlasting onderzocht op de aanwezigheid van bacteriën in ernstige gevallen. Hoewel antibiotica niet werken tegen rotavirus, ze zijn belangrijk als de symptomen van uw kind worden veroorzaakt door een bacteriële infectie met symptomen vergelijkbaar met rotavirus.

2 Isoleer het kind tijdens de herstelperiode om te voorkomen dat anderen het vangen van rotavirus. De meeste scholen en zorgen hebben regels in de plaats over hoe lang uw kind thuis moet blijven, meestal totdat de symptomen volledig verdwenen zijn.

3 Voorkom uitdroging door het aanbieden van uw kind veel vocht of een orale rehydratie drank, als uw arts denkt dat het noodzakelijk is. Vermijd frisdranken en vruchtensappen, omdat de hoge suikergehalte in deze dranken kunnen diarree verergeren. Baby's moeten blijven worden borstvoeding of de fles gevoed als normaal.

4 Geef kleinere hoeveelheden vloeistof vaker als uw kind overgeven. Als hij of zij vaak overgeven, of niet kan houd vloeistoffen, bel uw kinderarts voor advies. Uw kind kan ziekenhuiszorg nodig hebben.

5 Bied uw kind eten als hij of zij heeft honger. Volg de BRAT dieet om diarree te verminderen door het geven van uw kind voedsel zoals bananen, rijst, appelmoes en toast. Vermijd zuivelproducten en alle voedingsmiddelen die de maag kunnen irriteren.

6 Geef uw kind paracetamol tegen koorts als dat nodig is. Koorts kan bijdragen aan uitdroging, en moeten nauwgezet worden gecontroleerd bij kinderen met rotavirus, volgens de Mayo Clinic. Als acetaminofen niet effectief kan ibuprofen worden gebruikt.

7 jaar Let op symptomen van uitdroging veroorzaakt door ernstige diarree. Uitdroging symptomen bij kinderen onder meer lethargie, droge of plakkerige mond, het ontbreken van tranen als hij huilt, ingevallen ogen, een gezonken fontanel en overmatige dorst. De huid kan koel en droog aanvoelen, en zuigelingen kan een droge luier na enkele uren zonder te veranderen.

8 Neem je kind naar het ziekenhuis als hij of zij wordt steeds ziek is of tekenen van uitdroging. In sommige gevallen moet dehydratatie in een ziekenhuis te worden behandeld met infuusvloeistoffen.

Hints

  • De American Academy of Pediatrics adviseert alle kinderen krijgen de vaccinatie tegen rotavirus, dat kan verhinderen dat maar liefst driekwart van de infecties.