Hoe te behandelen plexus brachialis

Uw brachialis plexus is een groep van zenuwen die berichten van je rug draagt ​​om je schouders, armen en handen. Als deze zenuwen worden uitgerekt of gescheurd, kan dit leiden tot symptomen, variërend van een branderig gevoel in de arm tot ernstige pijn en het onvermogen om de arm te bewegen. Dit soort schade is gebruikelijk in contact sport, maar kan resulteren uit andere vormen van letsel onder andere oorzaken. Als u vermoedt dat u een plexus brachialis letsel, moet u uw arts te zien. Als de zenuwen niet zijn gescheurd, zal het genezen op zijn eigen uiteindelijk maar als de zenuwen zijn gescheurd, zult u chirurgisch herstel nodig.

instructies

1 Rest het getroffen gebied en beweeg uw arm zo goed mogelijk. Vraag uw arts om advies over geschikte en ongeschikte activiteit en wat voor soort tijdsbestek u moet volgen met betrekking tot hoe lang om te rusten en wanneer om terug te verlichten tot activiteit.

2 Praat met uw arts over de beschikbare pijnstillers. Deze schade kan heel pijnlijk zijn, en u zult waarschijnlijk een soort van voorgeschreven medicatie nodig heeft voor een meer ernstig letsel. Uw arts kan opioïde pijnstillers, antidepressiva of anti-epileptica voorschrijven. Pijnstillers doffe de sensatie van de pijn terwijl de andere medicijnen interfereren met chemische signalen die ervoor zorgen dat je pijn waarnemen. Uw arts zal de meest geschikte medicijnen voor u vinden. Neem zoals geleid.

3 Gebruik TENS (transcutane elektrische zenuwstimulatie) om de pijn te verlichten. Dit apparaat hecht elektrische nodes naar je lichaam en levert een zwakke elektrische stromen. Uw arts kan u adviseren hoe u deze machine te gebruiken.

4 Denk aan fysiotherapie. De therapeut kan u oefeningen om pijn te verlichten en genezing te bevorderen. Uw fysiotherapeut zal waarschijnlijk wijzen op een tijdschema voor het uitvoeren van oefeningen thuis. Voortzetting van uw behandeling thuis zal maximaal voordeel te bieden.

5 Praat met uw arts over chirurgische mogelijkheden als je je zenuwen hebt gescheurd. Chirurgie impliceert het nemen van de zenuwen uit een ander deel van je lichaam en het transplanteren van hen in de plexus brachialis. Voor optimale resultaten moet u uw operatie binnen drie tot zes maanden na het letsel hebben. Na de operatie, zal uw arts een cursus van rehabilitatie suggereren en bieden een leidraad voor andere aspecten van herstel.