Hoe te behandelen astmatische bronchitis

Als je astma hebt en je een ontsteking van het slijmvlies van de bronchiën te ervaren, zou je astmatische bronchitis. Deze aandoening doet zich voor als een persoon met astma heeft chronische bronchitis, die op lange termijn zwelling en overvloedige hoeveelheden van slijm in de luchtwegen veroorzaakt. Astma symptomen zijn vergelijkbaar met die van chronische bronchitis. U kunt episodes van piepen, kortademigheid, hoesten past waarin je sputum of slijm, borst congestie, pijnlijke ademhaling, overmatige slijmproductie en infectie veroorzaken in de luchtwegen die leiden tot de longen ervaren. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw arts om de juiste behandeling te krijgen.

instructies

Hoe te behandelen astmatische bronchitis

1 Zorg ervoor dat u inademen van frisse, schone lucht. Stoppen met roken als u rookt, en te voorkomen dat tweedehands rook. Vraag uw arts over stoppen met roken therapieën. Vraag uw vrienden en familieleden niet te roken om je heen. Vermijd ook iets dat uw astma triggers, zoals binnenshuis en buitenshuis vervuiling, chemische dampen en parfums, huidschilfers van dieren, pollen en huisstofmijt. Gebruik een high-efficiency luchtreiniger in uw huis, en een luchtbevochtiger - vooral in uw slaapkamer - als u in een droog klimaat te leven. De vochtigere lucht zal helpen los de dikke slijm in de luchtwegen.

2 Vraag uw arts over medicijnen zoals luchtwegverwijders, zowel de korte als langer werkende, om uw luchtwegen te openen; inhalatiecorticosteroïden en orale steroïden om luchtwegontsteking te verminderen; en antibiotica respiratoire infecties veroorzaakt door bacteriën.

3 Als u gastro-oesofageale reflux, of GERD, zorg ervoor dat u het nemen van voorzorgsmaatregelen met uw dieet en het gebruik van medicijnen (zoals Nexium en Prilosec) zoals voorgeschreven door uw arts. GERD kan de luchtwegen verergeren wanneer de dampen van maagzuur vloeien in hen. Zorg er ook voor zorgen dat uw sinussen gezond zijn en dat u de behandeling van elke post-nasale druppelen of sinusitis die uw luchtwegen zou kunnen verergeren.

4 Als uw symptomen plotseling verergeren, kan longfalen optreden. Het is essentieel om onmiddellijk medische hulp krijgen als je begint hoesten of piepen meer, als je een toename van de slijmproductie te ervaren, of als u meer moeite met ademhalen. Je zou extra medicijnen, extra zuurstof of ziekenhuisopname nodig.

5 Vraag uw arts of u moet longrevalidatie om u te helpen deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Longrevalidatie verzorgt trainingen in lichaamsbeweging en voeding counseling. Je zou werken met fysiotherapeuten, respiratoire therapeuten, oefening specialisten en diëtisten om een ​​programma aan te passen.