Hoe te ademen om de bloeddruk te verlagen

Miljoenen mensen lijden aan hypertensie of hoge bloeddruk, een voorwaarde dat stress legt op je bloedsomloop en plaatst je in een significant verhoogd risico op een hartaanval en beroerte. Hoge bloeddruk wordt vaak geregeld met geneesmiddelen zoals alfa remmers en bètablokkers. Patiënten worden gewaarschuwd om gewicht en lichaamsbeweging te verliezen. Maar weinig artsen routinematig adviseren hun patiënten over een andere eenvoudige en belangrijke manier om hoge bloeddruk te verlagen - het leren om goed te ademen door het trainen van je lichaam om langzamer en dieper adem dat het onderste gedeelte van je longen te gebruiken nemen.

instructies

Ermee beginnen

1 Ga rechtop zitten, hetzij op de vloer of in een stoel die stevige ondersteuning biedt. Als zittend op de vloer gebruik van een yoga mat of een handdoek en leg een andere gerold handdoek aan de basis van je ruggengraat voor extra ondersteuning. Deze oefening kan ook gedaan worden rechtop met de schouders ontspannen.

2 met beide handen op je buik, trek in een langzame, volledige adem van de lucht, door je neus, indien mogelijk, bewust het vullen van de onderste helft van je longen, terwijl je de spieren van je buik te laten ontspannen en je maag uit te breiden.

3 Houd de adem een paar seconden voordat langzaam uitademen door je neus terwijl je de spieren van je buik samentrekken.

4 Begin niet meteen inademen. In plaats daarvan wachten voor je lichaam om aan te geven wanneer het de natuurlijke tijd om opnieuw te inhaleren.

5 Herhaal dit proces voor vijf tot 10 minuten, de resterende bewust al die tijd van de timing van uw adem en de beweging van je buik.

Re-Trainiing je longen

6 Gebruik momenten van angst, stress, pijn of vermoeidheid gedurende de dag als herinneringen aan je ademhaling te reguleren.

7 Denk aan het gevoel van rust en verjonging die je voelt na uw dagelijkse gezeten ademhalingsoefeningen, en gebruik dat herinnering als een stimulans om zich te concentreren op je ademhaling voor steeds langere periodes van de tijd als je over je gewone activiteiten.

8 Houd een dagboek of log wijzend op de frequentie en de resultaten van je ademhaling praktijk. Ook log bloeddrukmetingen u voor en na de ademhalingsoefeningen en op andere momenten van de dag hebben genomen. Na verloop van tijd, ziet u uw bloeddruk wordt verlaagd.

Hints

  • Yoga lessen zijn op grote schaal beschikbaar op sportscholen, door middel van communautaire programma's voor volwasseneneducatie en door ziekenhuizen en klinieken. Het nemen van zelfs een enkele yogales kunnen u voorzien van waardevolle coaching om u op omscholing jezelf om goed te ademen begonnen.
  • Sony's Wii Fit bevat een begeleide ademhalingsoefening dat de technieken hierboven beschreven omvat.