Hoe snel kan een Iris Mole Cancer Eye Spread?

Hoe snel kan een Iris Mole Cancer Eye Spread?


Oculair melanoom, een zeldzame oog kanker beïnvloedt het deel van het oog genoemd uvea. De uvea bevat pigment-producerende cellen genaamd melanocyten, en bestaat uit de iris, ciliaire lichaam en choroidea. De iris is het gekleurde deel van het oog. Iris melanoom ontstaat wanneer iris melanocyten kwaadaardig worden. De kanker blijft meestal gelokaliseerd.

Uiterlijk

Een melanoom vanaf de iris wordt vaak als een donkere vlek, vergelijkbaar met een mol, op het gekleurde gedeelte van het oog. Sommige mensen hebben sproeten gerezen over hun irissen genoemd nevi. In tegenstelling tot melanomen, naevi zijn goedaardige gezwellen. Elke plek die veranderingen in het uiterlijk, groeit, of vervormt de leerling vereist onderzoek door een oogspecialist.

Kanker Spread Rate

Volgens het National Institute of Health, iris melanomen groeien langzaam, zelden verspreid naar andere delen van het lichaam, en hebben de beste prognose met een 5-jaarsoverleving van meer dan 95 procent. The Eye Cancer Network beweert dat slechts 1 tot 5 procent van de iris melanomen verspreiden naar andere delen van het lichaam. Volgens de Universiteit van Iowa afdeling Oogheelkunde, "het totale percentage van de spread op 10 jaar is 3 tot 5 procent."

Behandeling

Volgens het National Cancer Institute, niet-groeiende, asymptomatische iris melanomen moeten zorgvuldig kijken en toezicht door een oogzorgspecialist. Zolang tumorgroei stabiel blijft, is invasieve therapie vereist. Chirurgie, plaque radiotherapie of verwijdering oog zijn gereserveerd voor groeiende tumoren. Tumorgrootte dicteert soort therapie.