Hoe ontsnappen aan een gewelddadige man

Het verlaten van een gewelddadige man kan zeer moeilijk en zelfs gevaarlijk zijn. In feite, vrouwen die hun misbruikers vertrekken zijn 75 procent meer kans ernstig te worden verwond of gedood door hun partners dan degenen die blijven, volgens een studie door de Nationale Coalitie tegen huiselijk geweld. Als u nodig hebt om een ​​gewelddadige man te verlaten, hebben van een plan is van essentieel belang.

Stap 1

Bescherm jezelf terwijl je bezig met de voorbereidingen om te vertrekken. Bereid je voor op een snelle ontsnapping als je een aflevering van geweld vrezen. Blijf weg van kamers waar u bekneld kunnen raken, zoals de badkamer, en te voorkomen dat de kamers waar er items die kunnen worden gebruikt als wapens, zoals de keuken, suggereert dat de American College van Verloskundigen en Gynaecologen. Laat een vertrouwde vriend, familielid, arts of verpleegkundige weten over uw situatie en dat je van plan bent om te vertrekken. Het Centrum voor Relationship Abuse Awareness suggereert het gebruik van een codewoord te laten een vriend of familielid weten als je in direct gevaar.

Stap 2

Begin met het verzamelen van essentiële items die u nodig hebt om mee te nemen, en pak een koffer. Laat je koffer in het huis van een vertrouwde vriend, adviseert Dr. Phil in zijn artikel "An Exit actieplan. Richtlijnen voor het verlaten van een gewelddadige relatie" Pak belangrijke papieren, zoals identiteitskaarten, bankgegevens, geboorteakten, auto titels, medische dossiers, immigratie papierwerk en alle records die u hebt waaruit het misbruik. Onder meer medicijnen, credit cards, extra sets van sleutels en geld u in staat bent om opzij te zetten zijn, zegt het Centrum voor Relationship Abuse Awareness.

Stap 3

Kies een tijd om te vertrekken en oefen je ontsnappingsplan. Plan om het te doen als je man is meestal het huis uit of wanneer u gewoonlijk boodschappen te doen door jezelf. Maak afspraken om te verblijven met een vriend je man niet weet of vinden van de dichtstbijzijnde mishandelde vrouwen onderdak, zodat u een plek om te gaan, dag of nacht, stelt het Centrum voor Relationship Abuse Awareness. Je kan hebben om plotseling te vluchten.

stap 4

Bereid je voor op de nasleep van het verlaten van een gewelddadige man. Krijg een noodsituatie beschermende orde, die onmiddellijk in werking kan gaan en duurt vijf tot zeven dagen om u tijd tot het dossier voor een straatverbod te geven, de website Womens Law adviseert. Beteugeling van orders kunnen uw man dwingen om uw wederzijdse verblijfplaats te verlaten en zelfs het illegaal maken voor hem om contact met u opnemen via de telefoon, merkt Womens Law. Volgens de National Domestic Violence Hotline, moeten de lokale politie uw beperkende orde in ons bestand hebben, maar moet u een kopie met u te allen tijde in geval van een administratieve fout. Verander de sloten op je huis en voertuigen, en overwegen het installeren van een betere beveiliging, zoals tralies voor de ramen en metalen deuren, stelt het Centrum voor Relationship Abuse Awareness.

waarschuwingen

  • Als u kinderen hebt, kan je ontsnapping veel ingewikkelder, omdat complexe wetten met betrekking tot de voogdij. Vraag een misbruik counselor voor hulp bij het vinden van een advocaat die gespecialiseerd is in misbruik hechtenis gevallen om u te adviseren over de beste manieren om uw kinderen veilig te houden.

Tips

  • Laat je buren en de veiligheid op uw werkplek weten over uw gewelddadige man, zodat ze weten om naar te kijken voor hem en de politie te bellen als hij opduikt.

Wat je nodig hebt

  • Nodige papieren en documenten
  • beschermingsbevel
  • Straatverbod