Hoe om voedsel te vermijden dat Trigger IBS

Naar schatting 15 tot 20 procent van de Amerikanen lijden aan prikkelbare darmsyndroom (IBS), hoewel exacte getallen ontbreken omdat de aandoening vaak gaat gediagnosticeerd. De symptomen van gas, opgeblazen gevoel, krampen, diarree en constipatie nabootsen vele andere ziekten en aandoeningen. De ziekte is ongeneeslijk, en hoewel er een aantal medicijnen om te helpen met de symptomen, de beste cursus is om flareups van de ziekte te voorkomen door het eten van rechts.

instructies

1 Vermijd de meeste dierlijke producten. Rood vlees, gevogelte donker, meeste zuivelproducten en eigeel zijn veel vet, hetgeen een belangrijke trigger voor IBS. Eiwit, zonder vel wit vlees van gevogelte en vis zijn allemaal over het algemeen OK. Terwijl sommige melkproducten, zoals magere melk en yoghurt, weinig vet, moeten zij toch worden omdat ze wei en caseïne-eiwitten, die eveneens IBS triggers bevatten.

2 Vermijd gebakken voedsel. Net als dierlijke producten, worden deze geladen met vet - vooral voedingsmiddelen die diep-vet gebakken, zoals frites, donuts, uienringen en corn honden - en zullen waarschijnlijk om een ​​aanval van IBS veroorzaken.

3 Vermijd andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan vet. Deze omvatten noten, kokosnoot en olijven.

4 Vermijd cafeïne en alcohol. Cafeïne is een stimulerend middel en het stimuleert uw maag-darmkanaal, dat is geen goede zaak bij mensen met IBS. Alcohol kan irriteren zowel uw maag en uw maag-darmkanaal, eventueel triggering een aanval van IBS.

5 Vermijd kunstmatige additieven voor levensmiddelen. Dit geldt ook voor kunstmatige vetten zoals Olestra, kunstmatige zoetstoffen en MSG. Olestra is bekend om gas en diarree veroorzaken bij mensen zonder IBS symptomen. Kunstmatige zoetstoffen, vooral die met sorbitol, krampen, gas, opgeblazen gevoel en diarree veroorzaken. MSG is verbonden met maag- en darmproblemen en ongemak.

6 Blijf weg van onoplosbare vezels zo veel mogelijk. Net als vet, onoplosbare vezels - die is gevonden in zemelen, hele granen en meest rauwe groenten en fruit - is een sterke maag-darmkanaal stimulant. Je kunt er niet omheen helemaal omdat het nodig is voor een evenwichtige voeding, maar blijf weg van taai, vezelig dingen, zoals selderij, popcorn, zaden, groene bonen en uien. Oplosbare vezels, gevonden in zetmeel, zoals zoete aardappelen, havermout, rijst en pasta, is OK.

Hints

  • Veel groenten en fruit bevatten onoplosbare vezels zijn OK als je hun huid loslaten.